(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Šiais metais Lietuvos kūno kultūros akademija (LKKA) mini 75 metų jubiliejų.

Antradienį vyko spaudos konferencija, kurioje dalyvavo LKKA rektorius prof.habil.dr. Albertas Skurvydas, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, LKKA absolventai krepšinio treneris Kęstutis Kemzūra ir Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Rektoriaus A.Skurvydo teigimu, LKKA minėdama savo 75-metį, siekia išlikti autonomiška, konkurencinga, gerai studentų vertinama aukštoji mokykla, turinti 10 tarptautinių ekspertų akredituotų studijų programų.

„Prieš dvejus metus universitete pradėjome restruktūrizaciją, po kurios ir toliau siekiama išlikti autonomiška akademija. Nepaisant to, kad dėl aukštojo mokslo reformos sumažėjo studijų krepšelių skaičius, jaučiame didelį studentų susidomėjimą mūsų akademija. Šiemet net 1000 stojančiųjų studentų LKKA įrašė pirmuoju pasirinkimu”, – apie universiteto veiklą kalbėjo LKKA rektorius.

Meras Andrius Kupčinskas pasveikino LKKA rektorių su jubiliejumi ir pažymėjo, kad valstybė turėtų daugiau dėmesio skirti sporto propagavimui.

„Šis jubiliejus priverčia atkreipti dėmesį į visą šalies sportą. Manau, kad valstybei trūksta strategijos dėl masinio sporto propagavimo. Mokyklose neskiriame pakankamai dėmesio kūno kultūros lavinimui, trūksta sportavimui tinkamų bazių”, – pabrėžė meras A. Kupčinskas.

Šiuo metu yra rengiamas miesto savivaldybės tarybos projektas dėl S. Dariaus ir S. Girėno apšilimo aikštės perdavimo panaudos sutartimi LKKA. Akademija planuoja pritaikyti apšilimo aikštę šiuolaikiniams studijų, mokslo ir kitiems poreikiams.

LKKA absolventai M. Balčiūnas ir K. Kemzūra pabrėžė akademijos bendradarbiavimo su Lietuvos krepšinio federacija ir akademiją baigusiais specialistais svarbą.

Penktadienį 16 val. Kauno sporto halėje vyks baigiamasis jubiliejaus renginys.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: