(c) Kaunas. lt archyvo nuotr.

Pirmadienį Kauno miesto savivaldybėje buvo atplėšti konkurso krepšinio simboliui Kaune sukurti pasiūlymų vokai. Iš viso buvo gauti devyni pasiūlymai, kaip turėtų atrodyti simbolis, skirtas krepšiniui, tačiau komisijos lūkesčių nė vienas pateiktas pasiūlymas neatitiko.

Konkursą “Geriausios idėjos, skirtos įamžinti Kauno krepšinį” organizuoja Lietuvos krepšinio federacija. LKF siekia Europos krepšinio čempionato proga sukurti simbolį Lietuvos krepšinio sostinei Kaunui ir legendinėms krepšinio pergalėms atminti.

Į LKF skelbtą konkursą atsiliepė 9 autoriai, kurie pasiūlė savo idėjas šiais šūkiais-devizais: “1479”, “Krepšinio milžinas”, “Krepšinio šauksmas”, “Krepšinis – 2-oji Lietuvos religija”, “Europos krepšinio čempionato atminties simbolis”, “Sabas”, “Žalgiriečiai”, “Kylanti saulė” ir “Žalgirinis 2011”.

Dešimties narių komisija, įvertinusi 9 darbus, nusprendė, kad nė vienas jų neatitinka lūkesčių. Todėl buvo nuspręsta nerinkti nugalėtojų, o papildžius ir sukonkretinus sąlygas artimiausiu metu skelbti naują viešą konkursą.

“Iniciatyvos autorė buvo LKF, tačiau profesionalų nuomonė mums yra svarbiausia ir nekvestionuojama. Architektai pasiūlė konkursą skelbti iš naujo, tikslinant tam tikras sąlygas, mes su tuo sutikome. Mano svajonė buvo šią skulptūrą atidengti Europos čempionato finalinio etapo pradžioje. Iniciatyva ir geri norai lieka, o kiek visa tai truks – bus matyti. Kitais metais mes tai pat turime gražią sukaktį – Lietuvos krepšinio 90-metį. Gal tada ši skulptūra galės būti atidengta”, – svarstė M. Balčiūnas.

Vilija ŽUKAITYTĖ

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: