Aptarta preliminari dviračių maršrutų schema
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno rajono savivaldybėje vyko tarptautinio projekto „Nauji tiltai – miesto ir kaimo sąveikos valdymo tobulinimas siekiant geresnės gyvenimo kokybės“ darbinis susitikimas, kurio pagrindinis tikslas buvo pristatyti ir išanalizuoti baigiamą įgyvendinti projekto pagrindinę veiklą – parengtą Kauno rajono dviračių infrastruktūros plėtros galimybių ir poreikio vietos ir turizmo reikmėms analizę ir preliminarią dviračių maršrutų schemą.

Susitikime dalyvavo Kauno rajono, Kauno miesto ir savivaldybių specialistai, Birštono savivaldybės atstovas, Lietuvos dviratininkų bendrijos pirmininkas Linas Vainius, seniūnijų bei rajono bendruomenių nariai.

Atliktą analizę ir preliminarią Kauno rajono dviračių maršrutų schemą pristatė atstovės iš UAB „Statybos strategija“, projektų vadovė V. Salapėtienė, Teritorijų planavimo padalinio vadovė K. Gaučė ir ekspertė, VGTU doc. dr. A. Mačerinskienė.

Susirinkusieji buvo informuoti, kad rengiant analizę, buvo siekiama išanalizuoti esamą dviračių takų ir maršrutų situaciją ir numatyti naujus maršrutus, sujungiant juos į vientisą tinklą kartu numatant maršrutų jungtis su Kauno miestu ir kitomis su rajonu besiribojančiomis savivaldybėmis.

Šiuo tikslu buvo analizuojami esami nacionaliniai, regioniniai, vietos ir ES teisės aktai bei vietos ir užsienio lankytojų srautai. Išanalizuota ir įvertinta esama dviračių takų infrastruktūra, įvardinant problemines ir pavyzdines rajono vietas. Taip pat išanalizuoti esami ištekliai atkreipiant dėmesį į turimas kultūros ir gamtos vertybes, teikiamas paslaugas (kaimo turizmo, stovyklavietės ir pan.).

Rengiant analizę buvo atlikta moksleivių apklausa, kuria siekta išsiaiškinti jų poreikius ir prioritetus. Pristatymo pabaigoje ekspertai pateikė pasiūlymus dėl galimų dviračių trasų, maršrutų, dviračių jungčių bei preliminarų investicijų poreikį atskirų schemos įgyvendinimo scenarijų atvejais.

Po pristatymo vyko diskusijos, kurių metų buvo analizuojami galimi preliminarios rajono dviračių maršrutų schemos sprendimai ir įgyvendinimo būdai. Taip pat nuspręsta į schemos vertinimą įtraukti seniūnijas ir išgirsti jų vertinimus.

Parengus galutinę rajono dviračių maršrutų schemą, numatoma surengti pristatymą visuomenei ir valdžios atstovams.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: