Kaune - Pasaulinei širdies dienai skirti renginiai
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ketvirtadienį, rugsėjo 29 d., bus minima Pasaulinė širdies diena. Būsimieji gydytojai kardiologai renginio metu kvies lankytojus ne tik nemokamai pasimatuoti kraujospūdį, bet ir papasakos kaip laiku užkirsti kelią širdies ir kraujagyslių ligoms bei duos naudingų sveikos gyvensenos patarimų.

Šventę pradės ir aktyviai joje dalyvauti paragins medicinos studentų muzikos ir šokių kolektyvai.

Pasaulinės širdies dienos minėjimą rengianti Lietuvos širdies asociacija kartu su Lietuvos Sveikatos mokslų universiteto kardiologijos klinika siekia atkreipti dėmesį į širdies ligų prevencijos priemones ir paskatinti Lietuvos gyventojus rūpintis savo sveikata.

Renginio organizatorių įsitikinimu, laiku įvertinus savo sveikatą ir gyvenimo būdą, širdies ir kraujagyslių susirgimus atitolinti galime. „Rūpestį kelia tai, kad kasmet pacientai jaunėja, todėl pasitikrinti savijautą skatiname visus. Norime išmokyti kiekvieną padėti pačiam sau,“ – sakė Lietuvos širdies asociacijos Kauno skyriaus vadovas prof. Rimvydas Šlapikas.

Šventės atidaryme pasirodys ir renginio dalyvius linksmins Lietuvos Sveikatos mokslų universiteto studentų choras „Neris“ bei šokių ansamblis „Ave Vita“.

Pasaulinės širdies dienos renginiai vyks „Megoje“, rugsėjo 29 dieną 16–20 val.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: