Kaune - lėlių ir objektų teatro seminaras ir kūrybinės dirbtuvės
(c) A. Walny archyvo nuotr.

Lapkričio 28 d. Kauno valstybiniame lėlių teatre (Mažojoje salėje) vyks lėlių ir objektų teatro seminaras „Sudėtingas laikas gyventi, geras – kurti. Teatras iš nieko“ bei kūrybinės objektų, kaukių ir daiktų teatro dirbtuvės.

Seminarą ir kūrybines dirbtuves ves lėlių teatro rėžisierius, dailininkas, aktorius ir pedagogas Adam Walny iš Varšuvos. Renginį organizuoja tarptautinės lėlininkų organizacijos UNIMA Lietuvos centras.

Adam Walny (g. 1972) – vienas žinomiausių šiuolaikinio lėlių teatro Lenkijoje kūrėjų. Nuo 1999 m. lėlininkas vadovauja savo paties įkurtam nepriklausomam teatrui „Walny-teatr“, garsėjančiam ekperimentinės dvasios pastatymais, kuriuose išnaudojamos įvairios vizualinio, objektų, kaukių ir lėlių teatro priemonės.

Menininkas yra pelnęs nemažai apdovanojimų už savo spektaklių režisūrą ir scenografiją įvairiuose Lenkijos, Estijos, Čekijos, Lietuvos lėlių teatro festivaliuose, veda kūrybines objektų teatro dirbtuves ir lėlių teatro terapijos seminarus, nuo 2004 m. organizuoja „Kvailių dienos“ festivalį Varšuvoje ir vadovauja lėlių teatro institutui, įkurtam prie savo teatro.

Seminaro metu A. Walny kalbės apie nepriklausomo lėlių teatro kūrybines problemas ir jų sprendimus. Įvadu į kūrybines dirbtuves taps objektų teatro teorijos pagrindų ir dramaturgijos specifikos (stilistikos pasirinkimas, konvecijų skirtumai, reginio specifika) pristatymas.

Kūrybinių dirbtuvių metu dalyviai susipažins su vaidybos objektų teatre galimybėmis. Bus siekiama atskleisti daiktų ir objektų animacijos ypatumus (atsižvelgiant į pasirinktą kūrinio formatą, naudojamų medžiagų spalvines, skirtingų faktūrų ir mechanizmų savybes). Taip pat bus kalbama apie tradicines, šiuolaikines, autorines lėlių gamybos technologijas. Bus aptariami ir demonstruojami skirtingų technologijų specifika grindžiamos animacijos ir dramaturgijos, aktoriaus-animatoriaus-lėlininko santykio scenoje su objektais ypatumai.

Seminaras vyks rusų ir anglų kalbomis, kūrybinės dirbtuvės – lenkų su vertimu į lietuvių. UNIMA nariams renginys nemokamas, kitiems taikomas 30 Lt mokestis. Visus norinčius dalyvauti prašome registruotis iki lapkričio 25 d. el. paštu unima.lt@gmail.com arba tel. +3706 8486536.

Programa

10.30–11.00 Dalyvių registracija

11.00–13.00 Seminaras „Sudėtingas laikas gyventi, geras – kurti. Teatras iš nieko“

13.00–14.30 Pietų pertrauka (dalyviams pietūs nemokami)

14.30–18.00 Kūrybinės objektų teatro dirbtuvės

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: