lsdp.lt archyvo nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad yra siekiama jog dabartinės sudėties valdančioji koalicija išliktų stabili, tačiau pabrėžia, kad nebus taikstomasi su tokiais pareiškimais, kaip vieno koalicijos partnerių – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderio Valdemaro Tomaševskio – grasinimas palikti valdančiąją daugumą.

“Aš manau, kad taip, bet aišku kalbantis ir ieškant kompromisų ir sutarimų, kad politiniai pareiškimai, kurie gal kartais naudingi tikram laikotarpiui kai kuriems politikams nebūtų daromi. Tai tikrai ilgai nesitęstų ir niekas su tuo nesitaikstytų”, – trečiadienį radijo stočiai “Laisvoji banga” sakė premjeras, paklaustas, ar bus stengiamasi, kad koalicija likto dabartinės sudėties.

V.Tomaševskis pirmadienį žurnalistams pareiškė “nematantis geros perspektyvos bendradarbiauti” valdančiojoje centro-kairės koalicijoje, nes joje esą nevykdomi susitarimai. Kaip pavyzdį jis nurodė neįsteigtą ketvirtą energetikos viceministro postą, lėšų paskirstymą valstybės investicijų programoms.

“Šitas paskutinis pareiškimas, aš manau, prie santykių gerinimo tikrai neprisidėjo. Ir aš vakar atvirai pasakiau, kad to pareiškimo turinys visiškai prasilenkia su politinės tarybos posėdžio metu diskutuojamais klausimais. Tose diskusijose nebuvo visiškai keliamas toks klausimas kaip išėjimas iš koalicijos”, – trečiadienį pareiškimą komentavo A.Butkevičius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: