oled televizoriai
avitela.lt archyvo nuotr.

Pastaruoju metu šie įrenginiai itin smarkiai patobulėjo, todėl galima mėgautis tokiu vaizdu, apie kurį anksčiau dar daugelis nebūtų netgi pagalvojęs. Ir tai ne tik aukščiausia raiška, bet ir daugybė kitų privalumų. Jų turi ir šis variantas, kuris laikomas vienu iš inovatyviausių. Kadangi ir pati vaizdo technologija šiame televizoriuje yra kitokia, negu analogiškuose LCD ekranuose. O tai lemia ryškesnį vaizdą, geresnį spalvų kontrastą ir galimybę mėgautis vienodos kokybės vaizdu stebint jį iš bet kurio kampo. Kas daugeliui tikrai bus svarbu, kadangi namuose tikrai ne visuomet žiūrime televizorių atsisėdę idealiai priešais jį. Taigi, tokie gaminiai suteikia galimybę mėgautis dar kokybiškesniais vaizdais.

Ar tai reiškia ir didesnę kainą?

Finansinis aspektas daugeliui pakankamai svarbus, tačiau bendrai vertinant televizoriai tikrai nėra brangūs pirkiniai. Aišku, tai labai priklauso ir nuo konkretaus pasirinkto modelio. Tačiau dauguma naujausių modelių pasižymės visomis geriausiomis savybėmis, todėl kainą labiausiai lems būtent jų dydis bei kažkokios papildomos funkcijos. Ne išimtis ir oled televizoriai, kurie turi kitokią ir inovatyvesnę vaizdo perteikimo technologiją. Bet dėl jos jie tikrai nėra brangesni, lyginant su analogiškais įrenginiais. O kai kuriais atvejais tokia technologija garantuoja ne tik geresnį vaizdą, bet ir žemesnę kainą. Kas yra dar vienas didelis privalumas ir dėl ko šie gaminiai tampa dar populiaresniu pasirinkimu.

Pagal kokius kriterijus reikėtų pasirinkti?

Dažniausiai pasirinkimas yra pakankamai atsitiktinis, kadangi daugelis žmonių tiesiog renkasi patinkantį variantą. Žinoma, yra atsižvelgiama ir į techninius parametrus, ir į papildomas funkcijas, ir į televizoriaus dydį, tačiau tam skiriama per mažai dėmesio. Kadangi tik retas žmogus prieš pirkdamas realiai įsivertina, kokios įstrižainės įrenginys labiausiai tiktų būtent jo namuose. Ir čia tikrai netiks taisyklė, kad kuo didesnis, tuo bus geriau. Kadangi stebint vaizdą iš pernelyg arti jis nebus toks geras ir tą daryti nebus komfortiška. 

Panašiai yra ir su televizoriaus raiška, kuriai paskutiniu metu skiriama nemažai dėmesio. Todėl galima rasti daugybę išskirtinių modelių, tačiau tai tikrai nereiškia, jog jų rodomas vaizdas bus geresnis. Kadangi tai priklauso ne tik nuo pačio įrenginio, bet ir nuo įrašo kokybės. Ir, jeigu ji bus ne tokia gera, tuomet pats televizorius dėka raiškos jos kažkaip pagerinti negalės. Todėl neretai toks funkcionalumas lieka neišnaudotas, kadangi aukščiausios kokybės įrašų tikai nėra tiek daug, ypač stebint įprastą televiziją.

Taigi, ne visi techniniai parametrai yra tokie svarbūs, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Todėl vertėtų atkreipti dėmesį ne tik į juos, bet ir į pačias technologijas. Kadangi tikrai nedaugelis žino, kuo oled televizoriai skiriasi nuo qled ar bet kurių kitų. Nors tai turi pakankamai nemažai įtakos vaizdo kokybei. Aišku, praktiškai visi šiuolaikiniai įrenginiai bus tikrai geras pasirinkimas, bet ieškantieji išskirtinio varianto tikrai turėtų pasidomėti jų skirtumais.

Ar svarbios papildomos funkcijos ir jų gausa.

Nereikėtų skubėti žavėtis papildomomis funkcijomis, ypač, jeigu anksčiau apie jas nepagalvojote. Kadangi labai dažnai jos ir įsigijus naują įrenginį lieka neišnaudotos. Kadangi šiuolaikinių televizorių potencialas yra tikrai didelis. Todėl galimybė juos prijungti prie interneto ir taip dar labiau praplėsti funkcionalumą jau yra ne naujiena, o pakankamai įprastas dalykas. Aišku, toks funkcionalumas tikrai nepakenks ir nuo to įrenginys bus tik modernesnis. Tačiau papildomai išlaidauti dėl to nėra verta, ypač, jeigu jums tai nebus aktualu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: