Organizatorių archyvo nuotr.

Maskvos panorama yra viena dailiausių ir įsimintiniausių Europoje. Šis miestas – tikras skanėstas norintiems pažinti egzotiškąją žemyno dalį. Didingos, bekraščius kultūros klodus saugančios šalies sostinė nuo Vilniaus nutolusi vos per 791 kilometrą. Patogūs, trumpi ir pigūs skrydžiai į Maskvą yra tobulas pasirinkimas, jei trokštate išskirtinės pažintinės kelionės.

Pažintį su miestu pradėkite nuo lankytinų objektų

Maskva pagal gyventojų skaičių ir plotą patenka į Europos penketuką. Milžiniškoje miesto erdvėje unikalių įspūdžių, kultūrinių atradimų, įdomių pramogų atranda kiekvienas svečias. Visą pasaulį žavinčios lankytinos vietos padeda pajusti tikrąją Maskvos atmosferą, valiūkiškai besislepiančią po nenutrūkstamo automobilių eismo, milijoninio nuolat skubančių žmonių srauto, megapolio garsų ir reginių kauke.

Pro didmiesčiui įprastus atributus Maskva efektingai, tarsi apnuogintą ranką ar pėdą, kyšteli nuostabios architektūros elementus. Pigūs skrydžiai į Maskvą dėmesio verti vien dėl galimybės savo akimis išvysti žymiausius statinius. Nusprendę įsitraukti į pažintinį žaidimą su Rusijos sostine, būtinai nukeliaukite į jos širdį – Kremlių. Ši sienomis besisauganti seniausia Maskvos dalis – tarsi tviskanti karūna. Čia spalvomis, daugybe bokštų ir įmantriais architektūriniais sprendimais keri Soborų aikštė, katedra, rūmai.

Populiarumu su Kremliaus grožybėmis varžosi Raudonoji aikštė. Didžiulis plotas pritraukia tūkstančius šalies piliečių ir turistų. Į UNESCO registrą įtraukta aikštė leidžia miestą pažinti dar geriau. Visai netoli rasite spalvingąjį, dailiais kupolais išsipuošusį Palaimintojo Vasilijaus soborą. Čia pat yra ir Lenino mauzoliejus, eksponatų pilnas Valstybinis istorijos muziejus.

Pigūs skrydžiai suteiks galimybę apžiūrėti Maskvos ir pačios Rusijos lobynus: juos pamatysite A. Puškino meno muziejuje, Tretjakovo paveikslų galerijoje, Ostankino dvare. Dėmesio verti ir rašytojų namai – N. Gogolio, L. Tolstojaus, M. Gorkio, M. Bulgakovo. Pasimėgauti parkais, ramybe, jaukiomis gatvelėmis vilioja Kitaigorodo kvartalas. Miestą kerta ir plati prekybos, pramogų alėja – Arbatas. Didžiąją dalį šių objektų lengvai pasieksite su metro. Požeminės stotys – dar viena žavinga Maskvos portreto detalė.

Patarimai vykstantiems į Maskvą atostogauti

Lagamino turinys. Klimatas Maskvoje nuo Lietuvos skiriasi nežymiai, todėl drabužių komplektus galite sudaryti priklausomai nuo metų laiko. Būtinai turėkite vaistinėlę su jums įprastais vaistais – Rusijos ir Lietuvos vaistų rinka skiriasi.

Dokumentai. Pigūs skrydžiai į Rusijos sostinę turėtų būti derinami su vizos įsigijimu. Paprastai procedūra trunka apie 10 darbo dienų. Skrendant į Maskvą privalomas ir medicininių išlaidų draudimas. Jei keliaujate savarankiškai, pasidomėkite gyvenamosios vietos deklaracijos ypatybėmis.

Transportas. Maskvos įspūdžių galite semtis riedėdami metro, autobusais, troleibusais ir vienabėgiu traukiniu. Metro – patogiausia viešojo transporto dalis, leidžianti išvengti transporto kamščių.

Patogumas. Lengviausiai susikalbėsite valstybine kalba – rusiškai. Atsiskaitymui naudokite rublius. Į didžiuosius lankytinus objektus stenkitės atvykti kuo anksčiau: išvengsite eilių. Muziejų ir kitų lankytinų vietų kaina pasidomėkite iš anksto. Be to, prieš naudodamiesi fotoaparatu, įsitikinkite, ar tai daryti galima. Ypatingo atsargumo fotografuojant reikėtų metro, kai kuriose meno galerijose.

Pramogos. Būtinai pasilepinkite rusiška pirtimi ir beržinėmis vantomis. Sielos penui rinkitės baletą, teatrą – ypatinga kultūrinė patirtis garantuota. Jėgų tolesniems atradimams įgysite paskanavę gardžių virtinių, koldūnų, blynų ir sriubų.

Iš anksto pasirūpinę reikiamais dokumentais ir susidarę preliminarų maršrutą, Maskvos kerams galėsite pasiduoti be jokių rūpesčių. Stulbinanti architektūra, nenutrūkstamos pramogos, autentiškos kulinarijos atradimai – tik keli miesto lobyno deimantai, kuriais leidžia pasimėgauti pigūs skydžiai.

Užsakymo Nr. KMC170042

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: