Justina Aleksaitė ir Giedrius Marčiukaitis / asmeninio archyvo nuotr.

Vilniečių pora Justina Aleksaitė ir Giedrius Marčiukaitis dvi savaites birželio pabaigoje ir liepos pradžioje praleido išties karališkai – lankydami geriausias poilsio ir sveikatinimo vietas Lietuvoje. O savo darbą baigė įspūdingame ir prabangiame viešbutyje ant jūros kranto Jūrmaloje.

Pora laimėjo viešbučių ir poilsio paslaugų elektroninės parduotuvės NoriuNoriuNoriu.lt bei darbo pasiūlymų portalo CVonline.lt surengtą atranką ir tapo šių metų profesionaliais atostogautojais.

Kartu su jų nuotykius įamžinusia komanda, Justina ir Giedrius ne tik nemokamai aplankė viešbučius ir aktyvių pramogų zonas Vilniuje, Druskininkuose, Birštone, Palangoje ir Jūrmaloje, Latvijoje, bet ir gavo už tai 1000 eurų atlyginimą. Jie turėjo išbandyti viešbučių ir sanatorijų teikiamas paslaugas ir jas įvertinti.

„Patyrėme daug naujo, išbandėme daugybę pramogų ir sveikatinimo procedūrų. Daug kas nustebino ir privertė pakeisti požiūrį į Lietuvos turizmo sektorių“, – projekto metu praleistą laiką vertino pora.

Nors atostogautojai buvo nusiteikę, kad viešint viešbučiuose ir sanatorijose teks nemenkai paplušėti siekiant išbandyti įvairias paslaugas ir pristatyti jas skaitytojams bei žiūrovams, vis tiek paslapčia vylėsi, jog pavyks praleisti daugiau laiko ir pasimėgavimui grynai savo malonumui.

„Bet realybė tokia, kad procedūrų, paslaugų ir pramogų pasiūla tikrai didelė, o norint kuo daugiau jų išbandyti teko keisti jas vieną po kitos. Vakare būdavome ne pailsėję, o pavargę, todėl krisdavome miegoti kaip užmušti“, – juokėsi projekto dalyviai.

Tačiau, pasak jų, buvo įdomu susipažinti su vis naujomis paslaugomis, o ir laiko sau pavyko rasti. Taip pat buvo įdomu dirbti prieš kameras, o ir visa projekto komanda buvo tiesiog fantastiška, todėl teigė tikrai nesigailintys sprendimo dalyvauti šiame projekte.

„Teko ir įrašų studijoje padirbėti, ir po vandeniu filmuotis. Taip pat įgyvendinti įvairias užduotis. Pavyzdžiui, vieną dieną Justina visai negalėjo kalbėti, todėl visas krūvis tiek kalbėti prieš kameras, tiek susišnekėti tarpusavyje teko man“, – įdomiausius epizodus prisiminė Giedrius.

Kai Justina ir Giedrius keliavo po Lietuvos ir Latvijos kurortus, beveik visą tą laiką pasitaikė labai lietingas ir šaltas laikotarpis. Tačiau kartu tai leido suprasti, kad ir esant prastam orui, Lietuvos poilsio oazėse galima atrasti daugybę įdomios ir naudingos veiklos.

Kiekvienas aplankytas objektas kuo nors išsiskyrė: vienur – puikiu aptarnavimu, nuostabiu maistu ir išskirtiniu interjeru. Kitur – itin profesionaliais specialistais, ramybe, nuoširdumu, procedūrų ar aktyvių pramogų gausa.

„Kai kurios vietos nustebino, kai kuriose sulaukėme to, ko tikėjomės, dar kitoms reikėtų šiek tiek pasistengti ir patobulėti. Tačiau apskritai visas šis sektorius Lietuvoje yra labai gyvybingas, nestovi vietoje, nuolat atnaujina paslaugas, planuoja plėtrą ir taip toliau. Tikriausiai trumpas vasaros sezonas įpareigoja labiau pasitempti ir rūpintis kiekvienu klientu labiau, nei daugelyje užsienio šalių“, – savo įspūdžiais dalijosi pašnekovai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: