(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Vasario 12 dieną Lietuvos veterinarijos akademijoje (LVA) bus iškilmingai pasirašyta trišalė sutartis dėl Integruoto mokslo, studijų ir verslo slėnio „Nemunas” projekto „Gyvūnų sveikatingumo, mitybos ir gyvūninių maisto žaliavų mokslo ir studijų infrastruktūros plėtra, mokslinio potencialo konsolidacija” finansavimo.

Sutartį pasirašys švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, LVA rektorius Henrikas Žilinskas ir VšĮ „Centrinė projektų valdymo agentūra” direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Keizeris.

Šventiniame sutarties pasirašyme taip pat dalyvaus žemės ūkio ministras Kazimieras Starkevičius, švietimo ir moksli viceministrė Nerija Putinaitė, Kauno miesto ir apskrities vadovai, aukštųjų mokyklų profesoriai, dėstytojai.

Projekto, kurį ketina įgyvendinti Lietuvos veterinarijos akademija, vertė 36.540 mln. litų. Iš ES struktūrinių fondų bus finansuojama virš 30 mln. litų, likusi suma bus skiriama iš valstybės biudžeto.

Įgyvendinant projektą LVA bus sukurta šiuolaikinė MTEP infrastruktūra bendrosioms Lietuvos maisto ūkio sektoriaus mokslinių tyrimų, studijų ir technologinės plėtros reikmėms. Bus sukurti du mokslinių tyrimų centrai: Gyvūnų sveikatingumo ir gyvūninių žaliavų kokybės bei Gyvūnų mitybos ir biotechnologijų.

Ši moderni infrastruktūra leis Lietuvos mokslininkams dalyvauti mokslinių tyrimų veikloje visoje Europos sąjungoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: