(c) Kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Spalio 5 d. Kauno technologijos universitete viešėjo Lietuvos Nepriklausomybės Aktos signataras, buvęs europarlamentaras, buvęs Seimo narys profesorius Aloyzas Sakalas.

Jau antrus metus iš eilės buvęs Kauno technologijos universiteto (tuo metu – Kauno politechnikos instituto) Elektrotechnikos fakulteto absolventas iš savo asmeninių lėšų skiria 5 tūkst. litų (po 500 Lt kas mėnesį, išskyrus du vasaros mėnesius) stipendiją geriausių rezultatų pasiekusiam ir visuomeninėje veikloje pasižymėjusiam KTU studentui iš socialiai remtinos šeimos.

„Aš pats buvau iš neturtingos šeimos, tad suprantu žmones, kurie iš visų jėgų stengiasi tapti savo srities profesionalais, – stipendijos įteikime kalbėjo prof. A.Sakalas. – Tikiu, kad jaunas žmogus, kuriam įteikiama stipendija, kurs Lietuvos ateitį. Norėčiau, kad Lietuvoje būtų kuo daugiau išsimokslinusių žmonių, pasiryžusių dirbti savo Tėvynei, o ne vykti į užsienį.“

Prof. Aloyzo Sakalo stipendija įteikta KTU Informatikos fakulteto IV kurso studentui Šarūnui Stanskiui. Jo 2008–2009 m. m. pavasario semestro pažymių vidurkis yra 10, bendras trejų studijų metų vidurkis – 9,53. Be to, Šarūnas kūrė Kauno miesto savivaldybės projekto „Kaunas – besimokantis miestas“ interneto svetainę, aktyviai dalyvauja kitoje visuomeninėje veikloje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: