(c) sxc.xchng archyvo nuotr.

Euras yra bendra valiuta, šiuo metu naudojama 16-oje iš 27 Europos Sąjungos šalių narių, kurios kartu sudaro euro zoną. Euro įvedimas 1999 m. tapo svarbiu įvykiu integruojant Europą. Tai buvo labai sėkmingas žingsnis: dabar maždaug 329 milijonų ES piliečių naudoja eurą kaip savo valiutą ir mėgaujasi jo teikiamais privalumais, kurie paplis dar labiau, įvedus eurą ir kitose ES šalyse.

Euras: ką jis mums reiškia?“ – tai nuotraukų konkursas 14–18 metų amžiaus ES gyventojams, dirbantiems komandomis ir bandantiems tyrinėti euro Europos Sąjungoje temą. Norėdami dalyvauti, turite pateikti originalią jūsų komandos sukurtą nuotrauką, atspindinčią, kaip jūs suprantate eurą. Ką jums reiškia euras? Kuo jums patinka euras? Su nuotrauka reikia pateikti ir trumpą jos paaiškinimą.

Konkursą organizuoja Europos Komisijos Ekonomikos ir finansų reikalų generalinis direktoratas. Pirmasis konkurso etapas vyks nacionaliniu lygiu: kiekvienoje ES šalyje narėje bus išrinkta po vieną komandą laimėtoją. Visi šių komandų nariai gaus prizus. Iš 27 nacionalinių laimėtojų septynios geriausios komandos bus pakviestos į Briuselį, kur apdovanojimų įteikimo ceremonijoje bus įteikti prizai galutinei konkurso nugalėtojai.

Registacija internetu ir informacija apie projektą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: