Spalio 29 d. 18:00 val. galerijoje “Meno parkas” (Rotušės a. 27) Seamus McGuinness parodą atidarys Airijos ambasadorius Lietuvoje Donalas Denhamas.

Šį darbą Seamusas McGuinnessas galerijoje “Meno parkas” atliko per ketverius meninės praktikos doktorantūros metus, vadovaujamas profesoriaus Kevino Malones (Dublino Šv. Vincento universitetinė ligoninė) ir profesorės Janis Jefferies (Londono universiteto „Goldsmiths“ koledžas).

Nors Seamusas McGuinnessas tyrimus pradėjo Airijoje, tačiau netektys, kurių priežastimi tampa savižudybės, yra universali daugelio pasaulio šalių patirtis. Lietuvoje yra vienas didžiausių savižudybių skaičius palyginus su visomis Europos Sąjungos valstybėmis.

Vieną šio tyrimo dalį sudarė nuolatinis bendravimas su šeimomis, kurios dėl savižudybės prarado savo artimuosius. Šeimos paaukojo projektui jų asmeninius daiktus bei portretus. Bendradarbiaujant su šeimų nariais, skaitmeniniu būdu buvo išausti žuvusiųjų portretai su vardais ir mirties datomis, taip pat parengtas trumpas filmas, vaizduojantis jų gamybos procesą. Seamus McGuinness kūrybinio darbo tikslas – atrasti alternatyvų kalbėjimo būdą apie savižudybės problemą.

42 realaus dydžio „prarasti“ portretai bus pakabinti skirtingame aukštyje atsižvelgiant į tikrą kiekvieno žuvusiojo ūgį. Jie žvelgs į žiūrovą tarsi portretų galerijoje, tačiau kartu bus pabrėžiama jų nebūtis: atskirti, bet kartu lyg ir drauge.

Atidarymo metu bus demonstruojamas video filmas, kuriame užfiksuotas žakardo staklių, kuriomis išausti šie 42 portretai, darbas, o salę užpildys žakardo staklių gausmas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: