(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Spalio 12 dieną 16-18 val. Kauno prekybos ir pramogų centre AKROPOLIS šurmuliuos daugiau kaip 10 įvairių kultūrų atstovų, kurie kauniečiams pristatys savo šalių nacionalinius valgius, papročius, tradicines, dainas ir šokius.

Siekdama didesnio kultūrų pažinimo ir artimesnio dialogo, didžiausia tarptautinė jaunimo organizacija AIESEC Kaunas gyventojus kviečia į „Tautų mugę“. Šis renginys supažindins Kauno visuomenę su kitų tautų kultūra iš arčiau. Įvairiausių šalių „ambasadoriai” pristatys nacionalinius patiekalus, šokius, dainas, žaidimus, pateiks vaizdinę informaciją apie savo kraštą.

„Priklausydami tarptautinei organizacijai turime daug galimybių bendrauti su įvairių šalių atstovais, iš arčiau susipažinti su skirtingomis kultūromis, atrasti gilią senovę siekiančius papročius, paragauti tradicinių valgių, išmokti šokių ar tiesiog puikiai praleisti laiką. Tad šią daugiakultūrinę dvasią norime atvežti ir į savo miestą“, – sako projekto organziatorius Vaidotas Dirmeikis.

„Tautų mugėje“ kauniečiai galės iš arčiau susipažinti su Ispanijos, Turkijos, Čekijos, Kinijos, Olandijos, Lenkijos, Prancūzijos, Latvijos, Rumunijos, Italijos bei kitų šalių kultūromis.

„Pristatyti savo šalį Lietuvoje teko kelis kartus, tačiau to niekada nedariau tokiu dideliu mastu. Vis dėlto, džiaugiuosi ir nekantraujau lietuviams pristatyti Čekiją ir pasiūlyti kniedlikų“, – šypsosis čekas Karelas Hlavinka.

„Tautų mugė“ – tai renginys, kurio pagrindiniai dalyviai yra apie 30 Kauno nevyriausybinių organizacijų, per 10 kitų tautų delegacijų, dalyvaujančių studentų mainų programose, bendruomeninėje veikloje. Pagrindinis renginio tikslas – skatinti visuomenės tarpkultūrinį jautrumą, laužyti nusistovėjusius stereotipus ir neigiamas nuostatas apie kitas kultūras.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: