Ruta Vanagaitė / Youtube archyvo nuotr.

Reaguodama į Rūtos Vanagaitės pasisakymus „Alma littera“ nusprendė nutraukti bendradarbiavimą su R.Vanagaite ir nedelsiant išimti visas jos knygas iš prekybos. „Alma littera“ taip pat atsiriboja nuo bet kokių R.Vanagaitės pareiškimų.

„Rūtos Vanagaitės pasisakymai mums yra nepriimtini ir nesuderinami su „Alma litteros“ leidyklos vertybėmis, todėl nusprendėme nedelsiant nutraukti bendradarbiavimą su R.Vanagaite ir išimti visas „Alma littera“ išleistas jos knygas, įskaitant ir ką tik pasirodžiusią knygą „Višta strimelės galva“, – sako leidyklos „Alma littera“ vadovė Danguolė Viliūnienė.

Knygos jau pradedamos išimti iš visų knygynų, prekybos vietų bei elektroninių parduotuvių ir artimiausiu metu jų neliks visose prekybos vietose. Taip pat leidyklos teisininkai jau pradėjo teisines procedūras nutraukiant bendradarbiavimą su R.Vanagaite.

vanagaite-01 (1)

Rūta Vanagaitė milžiniško visumenės pasmerkimo sulaukė po skandalingų komentarų, kad Lietuvos partizanų vadas Adolfas Ramanauskas-Vanagas esą buvęs KGB agentas.

Taipogi prekybos tinklas „Maxima“ informavo nutraukiantis prekybą visomis šios autorės knygomis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: