(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Vasario 17 d., trečiadienį, 15 val. Kaune, Vytauto Didžiojo universiteto Azijos studijų centre (Vaižganto g. 30) vyks pirmojo Lietuvoje Korėjos kultūros klubo atidarymas. Jo metu bus atliekama senoviniais šamanų ritualais grindžiama Gosa ceremonija – kiaulės galvos atvaizdo pagerbimas. Tikima, kad ši ceremonija, kuri Korėjoje paprastai atliekama įkuriant naujas organizacijas, lemia klestėjimą ir laimę.

„Klubo įkūrimą paskatino visame pasaulyje populiarėjanti šiuolaikinės Pietų Korėjos kultūros banga, vadinama hallyu. Ilgą laiką Pietų Korėja buvo atskirta nuo pasaulio, tačiau nuo 2005 m. jaučiamas augantis susidomėjimas ja. Ši tendencija jau pasiekia ir Lietuvą“, – pasakojo klubo įkūrėjas ir organizatorius Jinseok Seo.

Kaip teigia J. Seo, VDU dėstantis korėjiečių kalbą nuo 2008 m., klubas atvers daugiau galimybių pažinti šią tolimą ir labai įdomią šalį. „Džiugu, kad Lietuvoje atsiranda vis daugiau žmonių, žinančių apie Korėją. Pernai metais vasarą vykę korėjietiškos muzikos koncertai ir kiti renginiai sulaukė didžiulio pasisekimo. Tikimės, kad klubas suburs visus Korėjos mylėtojus Lietuvoje“, – pasakojo J. Seo, puikiai kalbantis lietuviškai.

Hallyu klubo nariai galės susipažinti su įvairiais Korėjos kultūros aspektais: kinematografija, muzika, papročiais, visuomeniniu gyvenimu; bus organizuojami susitikimai su korėjiečiais, gyvenančiais Lietuvoje. „Įsteigdami šį klubą, siekiame skleisti unikalią Korėjos kultūrą, kad ji būtų tokia populiari, kaip ir mums labiau pažįstamos Kinija ir Japonija,“ – sako klubo įkūrėjai.

Klubo atidarymas beveik sutampa su Rytų Azijos šalyse pagal Mėnulio kalendorių švenčiamais Naujaisiais metais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: