Rūta Butkus. Marius Mork nuotrauka

Lietuvos šiuolaikinio šokio gerbėjams jau gerai pažįstama Rūta Butkus pakviesta dėstyti naujai įkurtame didžiausios Kinijos Džedziango (Zhejiang) muzikos konservatorijos (ZJCM) šokio departamente.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijai užmezgus ryšius su konservatorija ir Kinijos Liaudies Respublikai finansavus, Rūta Butkus šių metų vasarą dalyvavo Tarptautiniame šokio meistrų seminare „Insight of China – the Belt & Road“. Jo metu vedė šiuolaikinio šokio technikos seminarą studentams, šokio ir muzikos profesionalams iš Europos, Kinijos, Artimųjų Rytų.

Dėstytojai kelionės metu ne tik dirbo, bet ir mėgavosi kinų svetingumu. Jų laukė intensyvi programa: pažintis su Kinijos tradicine ir šiuolaikine muzika ir šokiais, arbatos ceremonijomis ir šilko gamyba, meistriškumo kursai, vizitai į scenos ir vizualiųjų menų institucijas.

ZJCM šokio dėstytojai ir vadovybė įvertino Rūtos Butkus profesionalumą, seminaro kokybę, aistrą šokiui. Ilgai netrukus, jai buvo pasiūlyta sugrįžti dėstyti šiuolaikinį šokį. Sutartis pasirašyta vieneriems metams su galimybe pratęsti bendradarbiavimą.
Šioje konservatorijoje rugsėjį apsilankė ir Lietuvos kultūros ministrė L. Ruokytė-Jonsson, dalyvavusi Kinijos bei Rytų ir Vidurio Europos šalių forume.

Rūta Butkus – choreografė, šokėja, šokio teatro „Comma8“ steigėja, LMTA dėstytoja, intensyviai kurianti ir bendradarbiaujanti su įvairių sričių menininkais. Šiuolaikinio šokio spektakliai, performansai, netradiciniai projektai, ryškus, neretai ir provokuojantis kūrybinis stilius garsina kūrėją jau ir ne tik Lietuvoje.
menufaktura.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: