Šių metų kovo 18 d. 18 val. kavinėje „Alėja“ ir restorane „Miesto sodas“ bei 20 val. restorane „Pizza Jazz“ ir kavinėje „Vero cafe“ kauniečius suvienys „Liepsnojančio džiazo“ garsai. Džiazo stiliaus muziką Jums dovanos „Vokalo studija“ (vadovė Aušra Sutkauskaite), Julija Baltrušaitytė, Ilana Krivoščenkaitė ir Goda Randakevičiūtė kartu su jaunimo iniciatyvinės grupės projektu „Kauno miesto metamorfozės“ finansuojamo Europos Sąjungos programos „Veiklus jaunimas“.

Projekto „Kauno miesto metamorfozės“ iniciatoriai jau nuo vasaros vidurio planavo ir kūrė tai, ką pirmą kartą kauniečiai ir Kauno miesto svečiai galės išvysti ir išgirsti kovo 18-ąją. „Pirmuosius keturis nemokamus „mini koncertus“ paskyrėme džiazo muzikos stiliui. Vakaro metu jaunųjų atlikėjų dainuojamos džiazo stiliaus dainos susipins su romantiška žvakių šviesa. Jauki aplinka sukurs malonią, raminančią atmosferą, atskleis šio muzikinio žanro subtilumą ir kiekvienam atėjusiajam suteiks galimybę pasinerti į atliekamų kūrinių dvasią. Šio vakaro atlikėjai – ne muzikos grandai, tačiau labai talentingi jauni žmonės. Artėjantis renginys bus viena iš galimybių pamatyti ir išgirsti neatskleistus Kauno miesto talentus,“ – teigia jaunimo iniciatyvinės grupės vadovas.

Kovą prasidėjęs nemokamų pasirodymų ciklas tęsis iki birželio mėnesio. Per šį laikotarpį kauniečiai galės mėgautis ne tik džiazo muzikos stiliumi, bet ir klasikine bei roko muzika, taip pat pažvelgti į kitų kultūrų, gyvenančių Kaune, tradicijas. „Šie „mini koncertai“ nėra vieninteliai „Kauno miesto metamorfozių“ projekto renginiai. Jų esame numatę daugiau ir įvairių. Žinoma, visi bus susiję su Kauno miestu bei jo puoselėjimu,“ – dalinosi mintimis projekto minčių bendrasavininkė Audronė Jagelavičiūtė. „Tiesa, besidomintys šiuo projektu apie kiekvieną iš organizuojamų renginių žinos tiek, kiek ir mes patys. Informaciją pateiksime nuosekliai ir aiškiai, kad nekiltų jokių neaiškumų, koks renginys yra organizuojamas tuo metu ir ko iš jo galima tikėtis. Naujienos skelbiamos socialiniame tinkle Facebook, bloge (http://kaunomiestometamorfozs.blogas.lt/) ir informacinio rėmėjo internetinėje svetainėje www.kaunozinios.lt. Norime, kad viskas kauniečiams būtų kaip ant delno,“ – antrino komandos nariai.

Jaunimo iniciatyvinės grupės projektas „Kauno miesto metamorfozės“ finansuojamas Europos Sąjungos programos „Veiklus jaunimas“, yra skirtas įpūsti Kauno miestui gyvybės, parodyti Kauno kultūrinę įvairovę ir suteikti galimybę jauniems žmonėms parodyti savo talentą. Projekto iniciatoriai džiaugiasi, jog prie projekto mielai prisideda įvairūs rėmėjai, kuriems rūpi Kauno ateitis. „Šiuo metu jau yra dirbama su reklamos agentūra „Ad Vision“. Pastarieji noriai dalinasi savo mintimis ir darbu – teikia pasiūlymus, kaip galima būtų praturtinti šį projektą, savo kūrybinį potencialą nukreipia į informacinių plakatų kūrimą. Abejingi nelieka ir Kauno miesto centre įsikūrę verslininkai, kurie prisijungia prie projekto suteikdami erdves jaunųjų talentų pasirodymams. Prie renginio organizavimo jau prisijungė restoranų tinklas „Pizza Jazz“, restoranas „Miesto sodas“, kavinė „Alėja“, kavinė „Vero Cafe“. Žinoma, reikia nepamiršti ir mūsų informacinių rėmėjų „Kauno žinios“, be kurių ši žinia nepasiektų Kauno miesto gyventojų. Vėliau į šį projektą bus stengiamasi įtraukti ir daugiau suinteresuotų pusių, kad Kauno miesto centras pakiltų lyg feniksas iš pelenų,“ – dalinosi patirtais įspūdžiais projekto organizatoriai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: