Organizatorių archyvo nuotr.

Balandžio 9 dieną Keistuolių teatras atvyksta į Kauną, Girstučio kultūros centrą, su itin gera žinia – per vieną dieną žiūrovai galės išvysti net dvi Aido Giniočio spektaklių premjeras. Ryte, 12 valandą, pakviesime į nuotaikingą spektaklį vaikams ir jų tėveliams „TAIPNE“, o 18 valandą – į jaunimui pagal Kazio Binkio kūrybą sukurtą spektaklį-satyrinę agitaciją „Raulas Keliauninkas“. Po pastarojo spektaklio kviečiame abiturientus susipažinti su Aidu Giniočiu ir kūrybine komanda, išgirsti apie stojimą į aktorių bei režisierių kursus, Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijoje šiais metais renkamus šios dėstytojų komandos: Ievos Stundžytės, Agniaus Jankevičiaus ir Aido Giniočio.

Keistuolių teatras, išsiilgęs gastrolių, džiaugiasi galėdamas pačias pirmąsias spektaklio „TAIPNE“ išvykas organizuoti Kaune. Nuotaikingas ir muzikalus spektaklis ir Keistuoliška žaisme grįstas pasakojimas skirtas šeimoms su atžalomis nuo 3 metų. Atpažįstamos vaikystės istorijos savo autentiškumu įtraukia žiūrovą, neužmirštantį, kad lankosi teatre, kuriame gali garsiai reikšti savo emocijas, kylančias susitapatinus su veikėjais, kupinais žmogiškųjų ydų, atsiskleidžiančių sukurtose komiškose situacijose – realybės veidrodyje. Pasak spektaklio režisieriaus Aido Ginočio: „Norėjosi, kad spektaklis kalbėtų apie šeimą be alegorinio pasakojimo, paliečiant socialines, tėvų ir vaikų santykių problemas.“

Organizatorių archyvo nuotr.

TAIPNE“ – muzikinis spektaklis, kuriame mama ir tėtis augina dvi padaužas – tvirto charakterio vaikus, turinčius mėgstamiausius savo žodžius: „taip“ arba „ne“. Kyla klausimas, kurį iššaukia spektaklio dramaturgija (sumanymo autorė – Ieva Stundžytė): ar vaikas, sakantis „taip“ yra teigiamas, o sakantis „ne“, priešgyniaujantis yra neigiamas arba negeras vaikas? Spektaklyje siūloma kartu su vaikais permąstyti, kas galima ir ko reikėtų vengti, žvelgiant į vaiką kaip į besikeičiantį, besivystantį žmogų, nereikalaujant atitikti visuotinių elgesio šablonų. Šį kartą spektaklyje susitiksite su mamos vaidmenį įkūnijančia Marija Korenkaite, tėvo – Justu Terteliu, dukros – Urte Smulskyte ir sūnaus – Matu Pranskevičiumi. Muzikinę diskoteką užsuks Jurgis Marčėnas.

Organizatorių archyvo nuotr.

Vyresnius jaunuolius kviečiame į spektaklį „Raulas Keliauninkas“, skirtą jaunimui nuo 12 metų. „Raulas Keliauninkas“ – tradicinio 43-iojo festivalio „Lietuvos teatrų pavasaris – Kaunas 2022“ programos dalis – siautulingai „rimtas“ spektaklis pagal Kazio Binkio satyrinę poemą. Atsispirdami nuo paties autoriaus žaismingo eiliavimo ir pasitelkdami savo jaunatvišką polėkį, Keistuolių jauniausios kartos aktoriai istoriją pasakoja šmaikščiai, beprotiškai energingai ir negailėdami gero žiupsnio sveikos ironijos. Poetizuota Lietuvos kaimo bernioko Raulo, iškeliavusio ieškoti laimės į pačią Braziliją, istorija su netikėtais siužeto vingiais kiekvieną privers iki ašarų pasijuokti ir susimąstyti apie amžinąją tiesą – kad ir kokia skalsi atrodytų duona svetur, savas kraštas – pats brangiausias! „Raulas keliauninkas“ – gera nuotaika net didžiausią bambeklį užkrečiantis spektaklis, skirtas kiekvienam – čia ir svetur gyvenančiam, teatru besibodinčiam ir jį mylinčiam, augančiam ir jau užaugusiam.

Organizatorių archyvo nuotr.

Spektaklyje vaidina jaunieji Keistuolių teatro aktoriai:  Lukas Auksoraitis, Tautvydas Galkauskas, Diana Kamarauskaitė, Lyja Maknavičiūtė, Matas Pranskevičius, Urtė Smulskytė, Aistė Šeštokaitė, Džiugas Širvys ir Gintautas Ulmis. Po spektaklio „Raulas Keliauninkas“ svajojantys pasirinkti teatro studijas galės susipažinti su jaunaisiais aktoriais ir jų vadovu –  Aidu Giniočiu. Kviečiame nepraleisti šios puikios progos pabendrauti su kūrėjais, kurie Jums atsakys į rūpimus klausimus apie stojimus ir studijas.

Bilietus į spektaklius galite įsigyti elektroninėse pardavimo sistemose: bilietai.keistuoliai.lt ir tiketa.lt. Bendrojo ugdymo programoje besimokantys moksleiviai spektaklį „Raulas keliauninkas“ gali išvysti naudodamiesi kultūros paso teikiamomis lengvatomis. Visa reikiama pagalba Jums bus suteikta parašius el. paštu: bilietai@keistuoliai.lt

Parengė Matas Makauskas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: