Gintaras Patackas / Organizatorių archyvo nuotr.

„Tokia mano karjeroje – pirmoji. Knygos tiražas ribotas ir nebus papildomas. Tam, kad leidinys taptų tikrai išskirtiniu, jam parinktas kiek kitoks nei įprastai viršelis, spalvos, iliustracijos“, – sakė „Poezijos pavasario“ laureatas ir įsimintiniausio Kauno menininko titulą turintis poetas Gintaras Patackas.

Poezijos knyga „Mažoji Dieviškoji Co – 3. Allegro“ yra paskutinė trilogijos dalis. Tiek šią, tiek kitas dvi serijos knygas iliustravo Arvydas Palevičius.

Pirmųjų dviejų knygų viršeliai buvo raudonos ir geltonos spalvos. Pasak G. Patacko, todėl trilogiją būtinai reikėjo baigti žaliu akordu.

„Dalis trečiosios knygos tiražo iš tiesų išleista žaliu, plonu viršeliu. Nors jos turinys panašus, nuo kolekcinio varianto skiriasi keliomis svarbiomis detalėmis“, – kalbėjo poetas.

Anot jo, pirmąją trilogijos dalį įkvėpė žymiausias italų poeto Dantės Aligjerio kūrinys „Dieviškoji komedija“. G. Patackas su šypsena sako, kad savo poezijoje taip pat įveikė visus etapus – pragarą, skaistyklą, dangų.

Antroji knyga buvo dedikuota lietuvių autoriui Kristijonui Donelaičiui ir jo poemai „Metai“.

Tuo tarpu „Mažoji Dieviškoji Co – 3. Allegro“ kalba apie žmogų – jo gimimą, gyvenimą, mirtį. Paskutinis knygos eilėraštis skirtas G. Patacko broliui Algirdui. Kovo 11 – osios akto signataras, visuomenės veikėjas ir kūrėjas anapilin iškeliavo prieš metus balandžio 3 – ąją.

G.Patackas neslepia – jam šie metai yra ypatingi. Nuo to momento, kai išspausdinta pirmoji jo publikacija spaudoje, praėjo 45 – eri metai. Prieš 40 metų poetas pirmą kartą laikė rankose savo knygą.

„O dabar jų yra jau trisdešimt…“, – kalbėjo pašnekovas, kuriam liepos 18 – ąją sukaks 65 – eri.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: