(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lapkričio 12 dieną (ketvirtadienį) Kauno kolegijos studentai siūlo miestiečiams prasiblaškyti ir apsilankyti naktinėse paskaitose – jose žinomi Kauno menininkai dalinsis įžvalgomis apie Kauną kaip kultūros oazę.

Nuo 21 valandos „Liberty pub“ bare (V. Putvinskio g. 48, Kaunas), neformalioje aplinkoje, su karštu gėrimu rankose susirinkusieji galės paklausyti trijų paskaitų ciklo ir padiskutuoti įvairiomis temomis. Kauno kolegijos studentų atstovybės organizuojamoje atvirų paskaitų akcijoje jau sutiko dalyvauti skulptorius Robertas Antinis, architektas Audrys Karalius ir aktorius Egidijus Stancikas.

Ekscentriškasis architektas Audrys Karalius ketina išdėstyti chirurgiškai tikslų požiūrį ir pristatyti Laisvės alėjos anatomiją urbanistiniame Kauno kūne. „Laisvės alėja – pacientė ar mylimoji?“ – provokuoja A. Karalius ir siūlo į tam tikrą perfomansą įsitraukti ir patiems paskaitų lankytojams. Apie Kauno barų ir restoranų kultūros vystymąsi bei miesto bohemą pranešime kalbės Robertas Antinis. Kauno dramos teatro direktoriaus Egidijus Stancikas ketina apžvelgti komunikacinius aspektus.

Tą patį vakarą taip pat čia bus galima pasigrožėti kolekcininko Ričardo Venckaus sukomplektuota senų nuotraukų ir leidinių paroda „Kaunas – laikmečių kaitoje“ , kuri ne vieną apsilankiusįjį privers pamatyti Kauną kitomis akimis.

Kauno kolegijos studentų atstovybė, pasikvietusi į pagalbą kolegijos Kultūros centrą ir Humanitarinių ir socialinių mokslų katedrą, atvirų paskaitų ciklą organizuoja prisidėdama prie Lietuvos studentų sąjungos iniciatyvos paminėti artėjančią Tarptautinę studentų dieną, pasaulyje minimą lapkričio 17 – ąją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: