Spektaklio „Kažkur ir maždaug“ akimirka

Vieta: Kauno miesto kamerinis teatras

Laikas: Rugsėjo 25 d. 18:00-19:30, rugsėjo 26 d. 18:00-19:15

Teatras „Publicist“ iš Ukrainos pirmą kartą Lietuvoje rugsėjo 25 ir 26 d. Kauno miesto kameriniame teatre pristatys spektaklius „Kažkur ir maždaug“ ir „Mobis Dikas. Išplaukimas“.

Buitinėje dramoje „Kažkur ir maždaug“ liūdnu humoru kalbama apie vienatvę, asmenybės praradimą, beprasmes išorinio laimės ir įkvėpimo šaltinio paieškas. Vienatvė pastūmėja pjesės herojus neapgalvotiems poelgiams ir palieka juos tuščiavidurius bei nuasmenintus. Spektaklio vizualika specialiai pakreipta absurdo ir kičo link – herojai bendrauja ne vienas su kitu, o su neaiškiais milžiniškais siluetais. Tačiau apšvietimo ir žinomiausių Charkovo muzikantų sukurtos muzikos dėka spektaklio erdvė tampa grožio oaze.

12

Spektaklio „Kažkur ir maždaug“ akimirka

Mobis Dikas. Išplaukimas“ pristato kelionę aplink pasaulį, virstančią mirtinu mūšiu, kuriame iš tiesų nesusigaudysi: ar laivo komanda persekioja baltąjį banginį, ar galingasis Mobis Dikas pats vilioja apsėsto kapitono vadovaujamą laivą į spąstus. Pagrindinį herojų Izmailą aplanko įspūdis, kad visa tai, kas vyksta, jau vyko, kad drama jau suvaidinta, o jam – vieninteliam išsigelbėjusiam – nelieka nieko kita, kaip vėl išeiti į rampą ir eilinį kartą priimti sprendimą skubiai išplaukti.

16

Spektaklio „Mobis Dikas. Išplaukimas“ akimirka


Teatras „Publicist“ Ukrainoje žinomas kaip naujų meninių formų paieškų erdvė. Pastaruoju metu teatras pasuko vizualiojo – dailininko teatro link. Į Lietuvą atvežamuose naujausiuose spektakliuose „Kažkur ir aplink“ bei „Mobis Dikas. Išplaukimas“ svarbiausius reikšminius krūvius neša sceninės erdvės organizavimas, apšvietimas ir aktorių plastinė raiška.

18

Spektaklio „Mobis Dikas. Išplaukimas“ akimirka

Renginio kalba: rusų kalba su angliškais titrais.

Renginio organizatorius: Kauno miesto kamerinis teatras

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: