(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Seimo Jaunųjų parlamentarų grupė inicijavo projektą „Diena su parlamentaru“. Nuo šiandien iki lapkričio 16 d. baigiamųjų klasių mokiniai ir studentai gali registruotis ir dalyvauti šiame projekte. Tai gera galimybė jaunimui susipažinti iš arčiau su Seimo darbo kasdienybe.

Projekto esmė – jaunuoliai kartu su Seimo nariu praleis vieną dieną, kurios metu dalyvaus komitetų ir komisijų frakcijų posėdžiuose, susitikimuose su rinkėjais, konferencijose, seminaruose bei atliks Seimo nario suformuluotas užduotis, kurios leis geriau susipažinti su Seimo nario darbo pobūdžiu.

Jaunųjų parlamentarų grupės nariai mano, kad šis projektas paskatins gabius ir aktyvius jaunuolius būti pilietiškais, labiau domėtis valstybės institucijų priimamais sprendimais, aktyviau dalyvauti politiniuose procesuose. „Ne mažiau svarbu – didinti Seimo atvirumą bei skaidrumą. Tai dar vienas svarbus projekto „Diena su parlamentaru“ uždavinys“, – sako Jaunųjų parlamentarų grupės pirmininkė Agnė Bilotaitė. Pasak Seimo narės, labiau įtraukiant piliečius į Seimo veiklą, supažindinant visuomenę su šios institucijos kasdieniu darbu turėtų keistis vienpusiškas, dažniausiai neigiamas, Seimo darbo traktavimas. Šiuo ir kitais projektais ateityje sieksime, kad visuomenės pasitikėjimas Seimu didėtų, kartu stiprėtų pasitikėjimais ir tais, kuriuos visuomenė išrinko.
Panašios iniciatyvos kiek anksčiau ėmėsi Seimo narys Vytautas Gapšys. „Projektą „Diena su Seimo nariu“ savo iniciatyva jau vykdau daugiau nei pusę metų, tad labai džiaugiuosi, kad ir kiti Seimo nariai imsis panašios veiklos. Manau, tik atskleisdami realų Seimo narių darbą galėsime padidinti bendrą Seimo autoritetą“, – įsitikinęs V.Gapšys.

Projekto dalyvius atrinks Jaunųjų parlamentarų grupės nariai, vertindami kandidatus pagal pasiekimus moksle ir visuomeninėje veikloje bei motyvus, kuriuos kandidatai turės nurodyti užpildydami prašymą-anketą.

Dalyvių registracija vyks iki 2009 m. lapkričio 16 d. Registracijos anketą galite rasti čia. Registruotis prašome el.pašto adresu: emzuka@lrs.lt

Jaunųjų parlamentarų grupę sudaro Agnė Bilotaitė, Andrius Mazuronis, Antanas Nedzinskas, Justinas Urbanavičius, Mantas Varaška, Paulius Saudargas, Vytautas Gapšys ir Zita Užlytė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: