Mantas Stonkus. Rose Namajunas, Mantas Katleris / "Vėl tie patys" archyvo nuotr.

Lietuvių kilmės sportininkė, dukart UFC pasaulio čempionei Rose Namajunas šiuo metu vieši Lietuvoje. Šalies kino teatruose šiomis dienomis rodomas dokumentinis filmas apie ją prasideda nuo scenos, kurioje kovotoja skambina fortepijonu. „Aš esu čempionė“ – kasryt Rose kartojama afirmacija. 

„Rose Namajunas: aš esu čempionė“ – taip pavadintas ir Mariaus A. Markevičiaus sukurtas pasakojimas apie ją. Filmo premjera 2022 m. rudenį įvyko Ostino kino festivalyje JAV, o Lietuvos ekranus pasiekė šia savaitę.

Dokumentiniame filme prisiminimais apie Rose vaikystę ir paauglystę dalinasi jos mama ir brolis, filmavimo komanda kartu su pagrindine juostos heroje viešėjo ir pas jos močiutę Kaune – žiūrovai tikrai juoksis išgirdę, kaip pastaroji vertina anūkės pravardę „Thug Rose“. Itin svarbus vaidmuo projekte atiteko ir sportininkės sužadėtiniui bei vadybininkui Patui Barry. Režisierius neslepia, kad sudėtingiausia buvo filmuoti pačias UFC kovas dėl pasaulio čempiono diržo ir pasiruošimą joms – šis sportas itin pavojingas, tad atletai turi būti maksimaliai susikaupę. Visgi Amerikos lietuvio idėja užsidegę sporto pasaulio atstovai pasistengė, kad kameros užfiksuotų įdomiausias akimirkas, kurių paprastai nemato televizijos žiūrovai.

Tiklalaidėje „Vėl Tie Patys” Rose kalbina Mantas Stonkus ir Mantas Katleris. Sportininkė dalinasi įspūdžiais apie savo karjerą, Lietuvą ir tai kas jos laukia ateityje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: