© Vilmanto Ramono nuotr. KaunoZinios.lt

Saulei vis dažniau pasirodant danguje, pradedame jausti pavasarį. Vieniems šis metų laikas asocijuojasi su šiltesniu oru ir plonesniais drabužiais, o aktyvaus laisvalaikio mėgėjams tai laikas, kada galima į dienos šviesą  ištraukti  žiemą garaže prastovėjusius dviračius ar motorolerius.

Tiesa, to žmonės laukia ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Į kitas šalis gyventi, dirbti ar mokytis išvažiavę tautiečiai šylant orams dairosi ekologiškos transporto priemonės. Tiek emigrantai, tiek gimtinėje likę lietuviai atėjus pavasariui intensyviau pradeda ieškoti įmonių, kurie skelbiasi ,,vežame motociklus, dviračius ar net automobilius“. Juk atšilusį orą taip smagu pasitikti aktyviai nusiteikus, su sezonui jau paruoštu dviračiu ar motoroleriu.

Siuntos iš Anglijos – dažnas pasirinkimas

Nepaisant Brexit referendumo ir galimų padarinių į Angliją emigravusiems lietuviams, siuntiniai į Angliją ar maršrutu Anglija – Lietuva vis dar yra populiarūs. Kaip pastebi įmonės UAB Marbusas atstovai: dviračių siuntimas autobusu (šiuo atveju mikroautobusu) yra išties populiarus. Tai aktualu ne tik gyvenamąją vietą keičiantiems, bet ir tiesiog pinigų norintiems sutaupyti žmonėms. Iš pirmo žvilgsnio dviratis, o juo labiau motociklas ar motoroleris, yra gana dideli siuntiniai, tačiau tokios siuntos pervežimo kaina nėra didelė. Tai lemia, kad vietoj brangių vietinėse parduotuvėse parduodamų dviračių transporto priemonių nusprendžiama verčiau siųstis jas iš užsienio. Tai jau spėjo išbandyti ne vienas tautietis. Kaip teigia tokias paslaugas teikiančios įmonės, pavasarį ši tendencija suintensyvėja, tačiau siuntų, kaip ir pačių keleivių, pervežimas aktualus visus metus.

Pervežimas skirtas ne tik dviračiams

Daiktų pervežimus vykdančios įmonės pabrėžia, kad galima pervežti ne tik lengvus daiktus, pavyzdžiui, dviračius. Motociklai taip pat yra gana dažnai pasitaikantis variantas. Jų remontas Lietuvoje pigesnis, motociklų siuntos iš Anglijos jau nebestebina nei remontą čia atliekančių, nei ir pervežimą vykdančių asmenų. Pastarieji, beje, ir pradėjo teikti šią paslaugą, pastebėję, kad ji pateisintų daugelio žmonių poreikius bei palengvintų sudėtingą tokios transporto priemonės pergabenimo procesą. Motociklai ir motoroleriai nėra tik mados reikalas: tai itin patogu norintiems greitai pasiekti tam tikrą vietą, aplenkti kamščius, pasikrauti gerų emocijų. Žinoma, dviratis yra ekologiškesnė transporto priemonė, tačiau kai kurie savo gyvenimo jau nebeįsivaizduoja be dviratės motorinės priemonės.

Minimali siuntimo trukmė

Nors kartais išgirstama nuomonių, kad siuntos iš Anglijos ar į ją, užtrunka labai ilgai, visgi, tai nėra tiesa. Užsisakius paslaugas, jos vykdomos ne ilgiau nei keletą dienų, mat vežėjų kompanijos išvykas organizuoja beveik kasdien. Todėl motorolerių ar dviračių siuntimas autobusu išties apsimoka. Lengva planuoti, kada gausite ir išsiųsite siuntinį. Taip pat daugelis įmonių siūlo ir siuntinį (nepriklausomai nuo dydžio) paimti nuo namų ir nugabenti iki pat durų kitoje šalyje. Ir būtent tai lemia didelį vežėjų užsakymų skaičių. Šias tendencijas patvirtina didelis skaičius žmonių, dažnai besinaudojančių mikroautobusų pervežimo paslaugomis.

Žiemai skaičiuojant paskutines dienas, verta susirūpinti savo dvirate transporto priemone ir ją paruošti pavasario kelionėms. Ypač tai aktualu norintiems pajudėti į gatves jau pirmosiomis pavasario dienomis.

Užsakymo nr. KMC170004

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: