© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Užsienio turistų srautas į Lietuvą šių metų pirmąjį ketvirtį mažėjo simboliškai, o nusekusį svečių iš Rusijos srautą atsvėrė gausesnis būrys atvykstančių iš Ukrainos, Italijos, Skandinavijos šalių ir net JAV – ne Europos Sąjungos šalių turistų skaičiaus augimo beveik užteko praradimams Rytų rinkose atsverti, penktadienį rašo “Verslo žinios”.

“Pastaruoju metu ryškėja naujos atvykstamojo turizmo tendencijos. Pavyzdžiui, JAV ir Ukraina šių metų pradžioje pirmą kartą įsiveržė į svarbiausių Lietuvos atvykstamojo turizmo rinkų dešimtuką”, – apie turistų geografijos pokyčius dienraščiui aiškino Valstybinio turizmo departamento (VTD) direktorė Jurgita Kazlauskienė.

Statistikos departamento duomenimis, šių metų pirmąjį ketvirtį turistų iš Ukrainos Lietuvoje padaugėjo 43,6 proc., iš JAV – 26,2 proc., įspūdingai – apie 40 proc. pasistiebė ir turistų iš Jungtinės Karalystės, Norvegijos ir Italijos statistika. Keliautojų iš Prancūzijos ir Ispanijos padaugėjo apie 50 proc., Izraelio piliečių sulaukta net 65 proc. daugiau.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: