© Stock.xchng archyvo nuotr.

Birželio 1-ąją, šeštadienį, Visuomenės harmonizavimo parkas taps tikra Lietuvos šeimų meka, kurioje paaiškės pati šauniausia Lietuvos šeima. Visos didžiausioje šalies šeimų šventėje „Čia visa Lietuva“ dalyvaujančios šeimos bus kviečiamos susirungti specialiame šeimų turnyre ir pagarsinti ne tik savo šeimos, bet ir miesto vardą.

„Džiaugiamės, jog pavyko įgyvendinti idėją ir sukurti šeimų turnyrą – kolektyvines varžybas, kuriose galės dalyvauti visa šeima. Tikimės, jog šis turnyras taps ne tik linksmas, bet ir vertingas šeimos narių laikas kartu, kai sustiprinamas tarpusavio ryšys, tarpusavio supratimas ir parama. Galiausiai, juk galėsime išsiaiškinti, kuri šeimą yra visos Lietuvos šeimų šeima“, – sako renginio organizatorius, Visuomenės harmonizavimo parko l. e. p. direktorius Mantas Valma.

Šeimų turnyre dalyvauti bus registruojami 4 šeimos nariai. Jiems teks rungtis ne tik komandinėse visos šeimos, bet ir atskirose rungtyse, skirtose tik mamytėms, tėveliams ar vaikučiams. Šeimos bus kviečiamos prisiminti senąsias lietuvių tradicijas ir susigrumti skirtinguose liaudiškuose žaidimuose: vinies kalime, rąstų pjovime, kalvių rungtyse, vaikiškoje estafetėje, kauliukų ridenime, senoviniame smiginyje, žiedų mėtyme, virvės traukime, pasivažinėti bliūde, lenktyniauti vežimukais, bėgti su lazdomis, pasivažinėti slidėmis ir kt.

Pasak šventės „Čia visa Lietuva“ organizatorių, nors šiemet šventėje ypač daug dėmesio bus skiriama vaikams, pramogų duoklę gaus ir tėveliai.

„Tėveliams šiemet paruošėme ypatingą programą. Jų lauks ne viena dešimtis skirtingų pramogų, kuriomis bus galima ne tik grožėtis, bet ir sudalyvauti patiems. Mano nuomone, labai linksma ir patraukli pramoga – traktorių slalomas, kuriame kiekvienas tėtis ir mama, važiuodamas aplink kliūtis, galės išbandyti naujausias vejapjoves“, – įsitikinęs M. Valma.

Šiemet šventė turėtų tapti rojumi tėvelių akims: parke įsikurs „Vabalų“ klubo automobilių paroda; vyks policijos pasirodymai, kurie stebins profesionalių kinologų ir dresiruotų šunų šou, bus demonstruojama naujausia policijos technika; gaisrininkai pademonstruos ne tik, kas yra gaisrinės automobilyje ir iš ko susideda gaisrininko apranga, bet ir kaip vyksta žmonių vadavimas iš per avariją sumaitoto automobilio.

Tėveliai, ieškantys žinių, bus kviečiami apsilankyti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos paskaitose apie šeimą.

Šventės svečiai alkį numalšinti ir atgauti jėgas galės „Žemaitijos pieno“ organizuojamoje kastinio degustacijoje, ieškodami skaniausių šaltibarščių recepto ar dalyvaudami senovine sviestmuše sumušto sviesto ragavime.

Šeimų šventę „Čia visa Lietuva“ užbaigs geriausios ir gražiausios Gyčio Paškevičiaus dainos. Atlikėjui labai svarbi šeima, todėl, palaikydamas renginio idėją, G. Paškevičiaus savo koncertą dovanoja šventės dalyviams ir svečiams. Koncerto pradžia 18 val.

Nemokamos ir visą dieną vyksiančios šeimų šventės pradžia – 12 val.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: