Žali.lt archyvo nuotr.

Socialdemokratų partija ruošiasi įsteigti žaliųjų visuomeninę organizaciją, kuria rengiasi skatinti žaliosios ekonomikos vystymą Lietuvoje. Vytenis Povilas Andriukaitis teigia, kad į organizaciją kviestų ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą. Tuo tarpu sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia, kad net nesiruošia svarstyti šio kvietimo ir teigia įžvelgiąs šiuo atveju socialdemokratų siekį sunaikinti Valstiečių ir žaliųjų sąjungą.

“Norime steigti socialdemokratinę žaliųjų sąjungą kaip visuomeninę organizaciją. Steigėjai turi išsaugoti pozicijas, kad tai nepavirstų jokia politine organizacija, kad tai būtų visuomeninis sąjūdis, kuriame galėtų burtis ekspertai, patarėjai”, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis. Pasak jo, organizacijos steigimo dokumentai bus pradėti ruošti kitą savaitę.

Parlamentaras socialdemokratas Algirdas Sysas teigė, kad organizacija steigiama todėl, kad žaliajai ekonomikai Lietuvoje skiriama per mažai dėmesio, o tai akcentuojančios partijos nepatenka į Seimą.

“Šie rinkimai parodė, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjunga nepatenka į Seimą ir mes būdami valdžioje, pasiruošę tas idėjas visgi nešti, teikti pasiūlymus ir ginti tas nuostatas”, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė A.Sysas.

Politikai įsitikinę, kad prie visuomeninės organizacijos galėtų jungtis. Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai. Tačiau sąjungos pirmininkas R.Karbauskis BNS teigė, kad tokio klausymo net nesvarstys.

“Jie gali kviesti ką nori. Mūsų nesieja beveik jokie idėjiniai principai. (…) Nemanau, kad net svarstytinas tai klausimas. Mes esam vieni iš pagrindinių konkurentų kovojant savivaldybių rinkimuose. Aš įsivaizduoju, kad jie labai norėtų, kad mes išnyktume ir nebemaišytume, rinkimuose”, – BNS sakė R.Karbauskis. Pasak jo, populiarėjančios žaliosios idėjos gali atimti balsus iš socialdemokratų, todėl siekiama kurti tokias organizacijas.

R.Karbauskis teigė, kad žaliųjų judėjimas jau yra įkurtas Kaune, todėl jam atrodo, kad tai yra visuomenės skaldymas.

“Tai yra tam tikra prasme skaldymas ir labai gaila, kad žaliųjų tematikoje, kurioje reikia dar augti mūsų valstybei, yra daromas skaldymas”, – tvirtino R.Karbauskis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: