© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusija bandė visais įmanomais būdais sustabdyti suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo statybą Lietuvoje, tačiau, kaip penktadienį rašo “Lietuvos rytas”, viskas žlugo – atrodo, kad jos skundai neįtikino net ir inspektorių iš UNESCO.

UNESCO jau išnagrinėjo Rusijos nuolatinės atstovės prie UNESCO Eleonoros Mitrofanovos skundą dėl SGDterminalo Lietuvoje – išvados turėtų pasiekti Lietuvą kitą savaitę, tačiau neabejojama, kad jos Lietuvai bus teigiamos.

Kol kas neaišku, kaip UNESCO įvertins E.Mitrofanovos skundą, kad Lietuva statydama terminalą nesitarė su Rusija. Ekspertai greičiausiai paskelbs, kad mūsų šalis to ir neprivalėjo daryti.

Pernai pavasarį E.Mitrofanova paskundė Lietuvą dėl statomo SGD terminalo, jos teigimu, terminalas statytas neatlikus poveikio aplinkai vertinimo.

UNESCO organizacija jau ne pirmą kartą įtraukiama į Lietuvos ir Rusijos ginčus dėl Kuršių nerijos. Jai teko įsikišti, kai mūsų šalis protestavo dėl “Lukoil” naftos gręžinio Baltijos jūroje. Lietuvos pastangomis pavyko pasiekti susitarimą dėl galimos žalos, jei įvyktų avarija gręžinyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: