© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vyriausybė žada prisidėti 1,6 mln. eurų prie naujo baseino statybų Vilniuje, Fabijoniškėse, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

Premjeras tai tvirtino sutaręs su finansų ministru trečiadienį, po susitikimo su Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi.

“Sutarėme, kad Vyriausybė skiria 1,6 mln. eurų, o savivaldybė pati prisideda 1,4 mln. eurų. Labai greitai turės būti pastatytas dar vienas baseinas prie Fabijoniškių”, – žurnalistams trečiadienį Vyriausybėje sakė A.Butkevičius.

Vilniaus savivaldybė planuoja, jog baseinas greta Abraomo Kulviečio mokyklos su 25 metrų takeliais galėtų iškilti jau kitąmet – jis būtų skirtas sportininkams ir mėgėjams, kurie galėtų naudotis baseinu laikinai, kol vietoje Lazdynų baseino iškils naujas sporto komlkeksas su 50 metrų ilgio plaukimo takeliais. Jį planuojama pastatyti 2019-aisiais.

Kaip anksčiau minėjo R.Šimašius, planuojama, kad šio baseino savininkė greičiausiai būtų savivaldybė, ji kompleksą galėtų ir valdyti, tačiau derinant su Plaukimo federacija esą galėtų būtų parenkamas ir privatus operatorius, pavyzdžiui, sporto klubai.

Skaičiuojama, kad baseino kaina galėtų siekti apie 3 mln. eurų.

R.Šimašius yra sakęs, kad savivaldybė prisidėtų ir prie dar vieno baseino statybų Saulėtekio studentų miestelyje, jei jis būtų statomas Vilniaus Gedimino technikos ir Vilniaus universitetų iniciatyva.

Savivaldybė neseniai atmetė “Vichy” vandens parko pasiūlymą jo valdomame sklype statyti baseiną su badmintono ir tinklinio aikštynais – parkas reikalavo, kad savivaldybė investuotų 3 mln. eurų iš savo biudžeto.

Birželio pabaigoje per 1500 žmonių pasirašė peticiją, kuriuo savivaldybė paraginta skubiai imtis naujo baseino statybų, iki bus pastatytas naujasis kompleksas Lazdynuose. Tarp pasirašiusių buvo garsūs Lietuvos sportininkai Edvinas Krungolcas, Giedrius Titenis, Lina Kačiušytė, Robertas Žulpa, Povilas Strazda, taip pat ir Olimpinė čempionė, plaukikė Rūta Meilutytė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: