kaunas.lt archyvo nuotr.

Birželio 14 dieną Kauno senamiesčio gatvėse karaliaus bėgimo entuziastai. Rotušės aikštėje susirinks tradicinio ir tarptautinio „Miesto maratono“ (dar žinomo kaip „Kauno maratonas“) dalyviai ir renginio žiūrovai.

Šventė ne tik sportininkams

Didžiausio vasaros bėgimo Lietuvoje organizatoriai sieks surengti šventę kuri būtų įsimintina ne tik bėgiojantiems ir sportuojantiems, bet ir visiems užsukusiems į senamiestį.

„Tikime, kad atėjo laikas Kauno maratonui tapti ne tik svarbiu renginiu sportininkams ir dalyviams, bet ir įdomia švente kauniečiams, miesto svečiams. Keliamės į Rotušės aikštę, čia skelbsime ne tik startą, bet ir rengsime gyvos muzikos koncertus, šokėjų, ekstremalių sporto šakų pasirodymus. Pagrindinėje miesto aikštėje vyks tikras karnavalas, su muge, persirengėliais, žaidimais vaikams ir suaugusiems“, – pasakojo renginį organizuojančios VšĮ „Kauno maratono klubas“ vadovas Algirdas Pukis.

Mažiesiems sportininkams ir visiems, kuriems 5 kilometrai atrodo kaip svajonė bus rengiamas „PRISMA“ 1,5 kilometro šeimų bėgimas senamiesčio gatvelėmis. Vyks ir 700 metrų bėgimas „Už laimėtą gyvybę“, kuriuo bus siekiama atkreipti dėmesį į neišnešiotų kūdikių kovą už gyvybė. Netrūks ir linksmųjų bėgimų ar kitų nuotaikingų rungčių. Šiemet visų distancijų startai bus skelbiami ir nugalėtojai sutinkami rotušės aikštėje.

Kauno maratono ir „Švyturio Balto nealkoholinio“ pusės maratono distancijų trasos, kaip ir pernai, nusidrieks Nemuno ir Neries upių pakrantėmis. Šios trasos šiemet gavo tarptautinius sertifikatus ir nuo šiol jose bus galima fiksuoti pasaulio rekordus. „Tichės“ 10 km ir Akademinės kredito unijos 5 kilometrų distancijų dalyviai bėgs istorinėmis senamiesčio gatvėmis.

Rinks sportiškiausias komandas

Organizatoriai yra įsitikinę, kad bent kelis kilometrus lengvai nubėgti gali bet kas, tad šiemet norėdami paskatinti aktyviai dalyvauti masiniame bėgime ir ne profesionalius sportininkus įsteigė daug linksmų prizų. „Universitetų taurė“ atiteks daugiausia kilometrų nubėgusiai aukštajai mokyklai. Skaitlingiausia komanda, nubėgusi daugiausia kilometrų bus apdovanota „Mero taure“. Įvertinimo sulauks ir daugiausia dalyvių surinkusi politinė partija.

Organizatorių sveikinimų ir rėmėjų dovanų sulauks vyriausias ir jauniausias renginio dalyviai. Bus renkami ir originaliausiai pasipuošę renginio dalyviai.

„Tikime, kad bėgti ir ramiu tempu įveikti trumpas distancijas gali visi, tam nesvarbus amžius ar profesija. Pernai jauniausias dalyvis, bėgęs 5 km distanciją buvo vos 8 metų, o vyriausias net 82. Norėdami paskatinti jaunimą ir vyresnio amžiaus dalyvius, šiemet jaunesniems nei 16 ir vyresniems nei 65 metų dalyviams suteikiame registracijos nuolaidas“, – pasakojo „Kauno maratono 2015“ organizatorius.

Miesto maratono priziniame fonde pirmųjų trijų vietų nugalėtojų laukia piniginiai prizai, o pagerinusiam Lietuvos maratono rekordą – 4 tūkstančiai eurų. Visiems sportinių maratono distancijų nugalėtojams bus įteikti medaliai, diplomai ir rėmėjų dovanos.

Birželio 14 dieną Kauno rotušės aikštėje tikimasi sulaukti daugiau nei 5 tūkstančių dalyvių. Ir kelis kart tiek šventės svečių ir draugus palaikyti susirinkusių žmonių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: