(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Penktadienį eiliniame neplanuotame Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdyje dauguma Tarybos narių išreiškė pasitikėjimą miesto meru Andriumi Kupčinsku ir balsavo prieš siūlymą atleisti jį iš pareigų.

Iš 27 balsavime dalyvavusių Tarybos narių 24 balsavo prieš šį siūlymą. A. Kupčinskas prieš šio klausimo svarstymą kreipėsi į Tarybos narius.

„Prieš trejus su puse metų kauniečiai mums suteikė mandatus dirbti miesto labui. Mes lygiomis teisėmis stojome prie Kauno gyventojų bendruomenės savivaldos teisių įgyvendinimo darbų, laikydamiesi kiekvienam priimtinų vertybių, turėdami savų įžvalgų ir minčių, kaip tuos darbus atlikti. Rinkėjų valia ir daugelio jūsų pasitikėjimas lėmė, kad jūs miesto mero pareigas patikėjote man. Dabar dalis jūsų nusprendė nebelaukti rinkėjų verdikto.

Didžiausias nepasitenkinimas, kad anuomet, 2007-aisiais, rinkėjų valia buvo “ne ta”, kurios kažkas norėjo. Nuoskaudos įvairiomis formomis veržiasi visos šios kadencijos metu; kažkas gebėjo netgi apsimesti draugu ir tuo pačiu kaupti politinius dividendus”, – sakė meras.

Anot A. Kupčinsko, nėra jokių abejonių, kad 14-kos tarybos narių pasirašytas pareiškimas dėl atstatydinimo – priešrinkiminis šou, tuščias politikavimas, kabinėjimasis prie žodžių, bandymai sužlugdyti miestui svarbių klausimų sprendimą tapo tarybos posėdžių kasdienybe.

„Nepasitikėjimo pareiškime nurodytos priežastys, dėl kurių siūloma atšaukti mano įgaliojimus, nėra paremtos faktais – vien nuomonės, deklaracijos, interpretacijos, neketinu jų vardinti ar kaip nors aiškintis. Užtat dar kartą aiškiai ir atsakingai pareiškiu, kad tiek aš asmeniškai, tiek visa Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcija, „Sėkmės koalicija” ir toliau principingai sieks sumažinti miesto energetinę priklausomybę nuo vieno šilumos tiekėjo ir neapleis griežtos pozicijos šiuo klausimu.

Ir toliau nesiruošiame paisyti kažkieno asmeninių interesų ar ambicijų nepripažinti prieš 8 metus padarytos klaidos, pasirašant miesto gyventojams nepalankią Kauno termofikacijos elektrinės pardavimo sutartį. Ir toliau ieškosime galimybių į Kauną atsivesti naujų nepriklausomų energijos gamintojų, kurie naudotų alternatyvias atsinaujinančias žaliavas, kad būtų galima sumažinti dabartinę, miesto gyventojams jau sunkiai bepakeliamą šildymo kainų naštą”, – sakė A. Kupčinskas.

Meras pažymėjo, kad toliau ir ji, ir kiti TS-LKD frakcijos nariai padarys viską, kad laiku ir tinkamai būtų pastatyta Žalgirio arena ir kitąmet Kauno miestas pelnytai vadintųsi Europos krepšinio sostine. „Ir toliau kartu su koalicijos partneriais stengsimės, kad Kaunas sėkmingai surengtų tarptautinę Hanza šventę, kad Kaunas būtų patrauklus investuotojams. Todėl, gerbiami kolegos, kviečiu prisiminti, kokiais tikslais vedini atėjote į miesto tarybą prieš daugiau kaip trejetą metų – ar konstruktyviai dirbti, ar kelti sumaištį ir destrukciją”, – Tarybos posėdyje kalbėjo miesto meras.

Tėvynės sąjungos ir Lietuvos krikščionių demokratų atstovė miesto taryboje Ona Nijolė Rudgalvienė priminė opozicijai, kiek daug šios kadencijos metu buvo daug nuveikta darbų švietimo srityje. „Opozicijos noras pakeisti miesto vadovą ir priekaištai jam mane nustebino. Juk nepaisant sunkmečio, švietimo sritis sulaukė didžiausių investicijų. Miesto mokyklose ir darželiuose buvo pakeisti langai, atliekami remonto darbai”, – stebėdamasi opozicijos destruktyviu elgesiu sakė tarybos narė.

Apie tam tikrų jėgų nepasitenkinimą dabartiniu miesto vadovu dėl siekio įvesti konkurenciją šilumos tiekimo rinkoje ir sumažinti šilumos kainą kauniečiams įžvelgė tarybos narys Gediminas Žukauskas. „Daugelį apie miesto ateitį mąstančių kauniečių nustebino tokie bandymai, likus keliems mėnesiams iki kadencijos pabaigos, vykdyti destrukcinius veiksmus. Miestas siekia įvesti konkurenciją šilumos ūkyje, kai kur dėl to kyla nepasitenkinimas”, – teigė G. Žukauskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: