(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauniečiai, norėdami sutaupyti laiko ir gauti greičiau leidimą, licenciją, pažymą ar pasinaudoti kita paslauga, gali naudotis Kauno miesto elektroninių paslaugų portalu (http://ep.kaunas.lt/).

Čia teikiama informacija apie 138 įvairias savivaldybėje teikiamas paslaugas. 20 iš jų interesantai gali užsakyti internetu, 39 informacinės paslaugos ir 79 paslaugos aprašomos kartu su prašymų formomis, kurias asmuo gali parsisiųsti pildymui ranka ar kompiuteriu ir pateikti savivaldybei.

Savivaldybės Informacinių technologijų skyriaus vedėjo Vytauto Augonio teigimu, Kauno miesto savivaldybė internetu teikia daugiausiai elektroninių paslaugų iš visų Lietuvos savivaldybių.

„Šiuo metu siūlome 20 elektroninių paslaugų. Nuo portalo paleidimo dienos savivaldybės internetu teikiamomis (3-4 brandos lygio) elektroninėmis paslaugomis pasinaudota daugiau nei 1300 kartų. Finansų skyrius interesantus per elektroninių paslaugų portalą aptarnavo 970 kartus, Transporto ir eismo organizavimo skyrius – 270 kartų, Priimamasis (skundai, prašymai, priėmimai pas merą ir jo pavaduotojus) – 30 kartų. Po keletą kartų buvo pasinaudotą vaiko teisių apsaugos skyriaus ir archyvo teikiamomis paslaugomis. Dauguma Lietuvos savivaldybių apskritai neteikia 3-4 brandos lygio paslaugų, kuomet interesantas gali užsakyti paslaugą, neišeidamas iš namų.

Būtent Kauno miesto savivaldybė buvo pirmoji, kuri tiesiogiai internetu pradėjo transliuoti Tarybos posėdžius. Be to, esame vieninteliai, kurie transliuojame tarybos posėdžius su vertimu į gestų kalbą“, – sakė V. Augonis.

Kauno miesto savivaldybė viena pirmųjų pasirašė sutartį su Valstybine mokesčių inspekcija dėl elektroninio duomenų teikimo savivaldybei (interesantams nebereikia atsinešti banko apmokėjimo čekio, nes savivaldybės darbuotojai informaciją apie mokėjimus gali pažiūrėti specialiai sukurtoje informacinėje sistemoje).

Taip pat tik Kauno miesto savivaldybė iš visų Lietuvos savivaldybių per kiekvienus rinkimus į miesto Tarybą, Seimą pateikia žemėlapius su balsavimo apylinkėmis, jų ribomis.

Primename, jog praėjusią savaitę Kauno miesto savivaldybė pelnė inovatyviausios savivaldybės titulą, ir buvo įteiktas Ūkio ministerijos bei Lietuvos savivaldybių asociacijos apdovanojimas „Auksinė krivūlė“. Kaunas šioje nominacijoje aplenkė Vilniaus ir Druskininkų savivaldybes.

Parengta pagal Gedimino Salvanavičiaus informaciją

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: