(C) kaunas.lt archyvo nuotr.

Balandžio 9 dieną savivaldybėje vyko diskusija apie tai, kaip bendradarbiauja ir turėtų bendradarbiauti gimnazijos, vidurinės ir aukštosios mokyklos, kad kuo daugiau jaunimo studijuotų Kauno aukštosiose mokyklose.

Diskusijoje dalyvavo visų Kauno aukštųjų mokyklų ir daugelio gimnazijų bei vidurinių mokyklų atstovai.

Mero pavaduotojas Algimantas Kurlavičius padėkojo atvykusiems į susitikimą ir pažymėjo, kad vidurinės mokyklos stengiasi kuo geriau parengti mokinius studijoms, o aukštosios mokyklos visada laukia gerų studentų, bet ir vieni, ir kiti nori, kad bendradarbiavimo rezultatai būtų kuo geresni.

„Malonu, kad gražiai dirba sutartis su aukštosiomis mokyklomis pasirašiusios „Santaros” ir „Rasos” gimnazijos. Šiandien diskutuosime apie tai, ką dar galima atlikti, kaip dirbti, kad jaunimas studijuotų Kaune”, – sakė A. Kurlavičius.

Aukštųjų mokyklų atstovai įvardijo daugelį priežasčių, dėl kurių studentai išvyksta į sostinę, į kitas valstybes.
„Pastaruoju metu tapo madinga kalbėti, kad užsienio šalyse yra aukštesnis studijų lygis, tačiau tyrimai rodo, jog Lietuvos aukštosios mokyklos gerai vertinamos tarptautiniu mastu. Daugelį studentų patraukia Vilnius, nes ten jaunimui įdomesnis kultūrinis gyvenimas. Praėjusiais metais iš Kauno išvyko 3 tūkst. studentų. Studentų išvykimui arba pasilikimui Kaune įtakos turi ne tik kultūriniai renginiai, bet ir miesto švara, tvarka, socialiniai faktoriai, transportas, gyvenimo sąlygos. Be to, kartais patys studentai nežino, ko nori, pasiduoda kitų nuomonei”, – kalbėjo aukštųjų mokyklų atstovai.

Kiti siūlė kurti mokslo, kultūros ir verslo konsorciumus, universitetų asociaciją. Tokios institucijos padėtų pritraukti studentus. Verslo ir mokslo bendradarbiavimas visada duoda naudą. Jeigu studentas dar studijuodamas įgytų darbo patirties, žinotų, kokios galimybės bus įsidarbinti, tuomet ir rinktųsi perspektyvias studijas.

„Kiekvienas universitetas yra atskiras žaidėjas. Būtų gerai, kad mes suremtume pečius, tada Vilnius mums nebūtų konkurentas”, – sakė LKKA atstovas.

Kauno Maironio gimnazijoje veikia profesinio orientavimo centras. Šio centro atstovė siūlė informaciją pateikti patrauklia forma. „Neužtenka pasakyti, kad mūsų universitetas yra pats geriausias”, – sakė ji.

Aukštųjų mokyklų atstovai sakė, kad užsienio šalyse yra tam tikros akademinės visuomenės kultūrinės erdvės, jos patraukia jaunimą.

Švietimo ir kultūros departamento direktorius Edmundas Balasevičius kalbėjo apie tai, kaip stengiamasi atgaivinti Laisvės alėją ir senamiestį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: