Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kaune gimęs ir užaugęs grupės „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas-Fara tvirtina, jog savo miesto nekeistų į jokį kitą. Pokalbis su žinomu atlikėju – apie prabėgusią vaikystę, pokyčius mieste ir mylimiausią kauniečių dainą.

Kuo Kaunas Jums ypatingas?

Kaune aš gimiau, užaugau, mokiausi, čia gyvena patys artimiausi mano žmonės, kurie taip pat yra tikri kauniečiai. Čia gyvena visi mano draugai. Kaunas man yra viskas. Ypatingai mano gimtasis Aleksotas. Jei aš kada persikelsiu iš Kauno į Karmėlavą, tai jau ne savo kojom. Bet vis tiek tai bus Kauno rajonas, netoli Kauno.

Kur prabėgo jūsų vaikystė?

Mano vaikystė prabėgo pačiame Kauno centre, prie soboro. Prisimenu, kaip su draugais žaisdavome futbolą ir slėpynių. Iki paauglystės Civilinės metrikacijos biuras Kaune buvo S. Daukanto gatvėje, mes ten eidavome prašyti saldainių iš jaunavedžių. Duodavo visada. Paauglystė prabėgo Laisvės alėjoje, Karo muziejaus sodelyje, kur rinkdavosi protingi žmonės, kurie išėjo į plačius vandenis. Mes domėjomės filosofija, knygomis, muzika. Jaunystėje, kai prasidėjo muzika, dingo viskas – liko tik tai muzika.

Kaip per visą šį laiką pasikeitė Kaunas?

Kaune pastaruoju metu matosi dideli pokyčiai. Miestas auga, plečiasi ir tobulėja. Kalbant apie „Žalgirio“ areną, prekybos centrus – tai yra visuomenės traukos centrai. Kas galėjo mano jaunystės laikas pagalvoti, kad į Kauną atvažiuos tokios pasaulinės žvaigždės kaip Robbie Williams, Mariah Carey, „Scorpions“ ir daugelis kitų. Mano jaunystės laikais tokios žvaigždės buvo tik svajonė, o dabar belieka tik nusipirkti bilietą. Daug kas dar visai neseniai juokdavosi iš Kauno gatvių. Bet, pasirodo, viską galima sutvarkyti. Kauno gatvėmis dabar važinėju užsimerkęs ir nebijau duobių.

Ką manote apie Kauno miesto publiką – ar ji tikrai tokia nuoširdi, kaip daugelis sako?

Tikrai taip. Jeigu tu esi geras ir gerbiamas atlikėjas, publika nuoširdi bus visur. Nėra tokių žmonių, kurie tavo dainų nemėgsta ir nusiperka bilietą į koncertą vien tam, kad pažiūrėtų kaip tavęs nemėgsta. Juk nebūna taip. Jeigu žmogus eina į koncertą, tas atlikėjas jam patinka. Jeigu muzikantas nenuvilia, tada viskas būna gerai.  Dabar ne tie laikai, kad žmonės eitų bet kur. Jie patys renkasi.

Kuri Jūsų repertuaro daina yra labiausiai mylima Kauno publikos?

Tai yra pirmoji mūsų įžanginė daina, kurią aš visada vadinu grupės „Rondo“ himnu – „Netikėk ką priešai suoks“. Kauniečiai ją turbūt labiausiai vertina, kad ir kur mes grotume. Išgirdę pirmuosius akordus, žmonės būna jau pasiruošę ją dainuoti.

Ko palinkėtumėte Kaunui ir kauniečiams?

Palinkėčiau, kad Kauno „Žalgiris“ taptų vėl čempionais. Tikram kauniečiui tai yra pats geriausias palinkėjimas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: