Kaunas.lt archyvo nuotr.

Steigiamojo Seimo aikštė ir vadinamasis Daugirdo amfiteatras – dvi naujos vietos, į kurias kauniečius ir miesto svečius vilios ne tik vaizdingas fontanas ar Nemuno pakrantė, bet ir apetitą keliantys maisto aromatai. Iki šiol prekyba maistu iš specializuotų automobilių buvo leidžiama tik per masinius renginius ir prie Lampėdžio ežero bei Kauno marių. Kauno miesto tarybos sprendimu nuo šiol tai vyks ir miesto centre.

„Didelio populiarumo sulaukę maisto vagonėliai iki šiol neturėjo patrauklių vietų centrinėje Kauno dalyje, todėl jie galėjo veikti tik per „Open Kitchen“ ir kitus panašaus formato renginius. Sulaukdavome verslininkų prašymų leisti prekiauti senamiestyje ar jo prieigose, tačiau viską apsunkindavo biurokratiniai procesai. Nuo šiol naujos vietos maisto vagonėliams parinktos taip, kad nesikirstų su kavinėmis ir suteiktų žmonėms pasirinkimo laisvę, kur ir kaip praleisti laiką mėgaujantis maistu“, – pasakojo Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Pasak vicemero, nuo šiol leidimų išdavimo procedūros turėtų vykti greičiau ir paprasčiau, išvengiant sudėtingų formalumų.

Tvarkingų foodtruck‘ų savininkai, gaminantys skanų maistą, jau artimiausiu metu galės išsiimti leidimus ir pradėti prekybą Steigiamojo Seimo aikštėje arba Nemuno krantinėje ties Kauno senąja (Daugirdo) prieplauka.

Kaunas.lt archyvo nuotr.

„Prekiauti Daugirdo amfiteatre bus galima iki Santakos parko rekonstrukcijos pradžios. Birželio mėnesį tikimės turėti rangovą ir neužilgo pradėti realius darbus. Vis dėlto biurokratinės procedūros neretai užtrunka, tad kol bus sutvarkyti visi dokumentai, kauniečiai ir miesto svečiai galės mėgautis skaniu maistu“, – paaiškino Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Leidimus prekybai iš specializuotų automobilių išduoda Kauno savivaldybės Licencijų, leidimų ir paslaugų skyrius. Norintys prekiauti iš maisto vagonėlių turi užpildyti prašymą internete. Jį galima rasti čia: http://bit.ly/leidimai-maisto-vagoneliams

Iki šiol prekybai maistu iš specializuotų automobilių Kauno mieste buvo numatytos dvi vietos – Lampėdžių ežero ir Kauno marių prieigos. Taip pat ji leidžiama masinių renginių metu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: