Kaunas.lt archyvo nuotr.

Aplinkos ministerija įvertino Kauną, kuris pagal daugiabučių namų renovacijos tempus Lietuvoje yra tarp lyderių. Aktyviausiai senus ir daug šilumos į orą išleidžiančius pastatus renovuoja Gričiupio, Eigulių ir Petrašiūnų gyventojai.

Būsto energijos taupymo agentūros duomenimis Kaune 2013 metais renovuoti – 6, 2014 m. – 14, o 2015 m. – 21 daugiabutis. Per šiuos metus šis rodiklis turėtų ženkliai išaugti – iki metų pabaigos planuojama atnaujinti 127 pastatus.

„Augantys renovacijos tempai ir apimtys rodo didėjančią kauniečių gyvenimo kokybę, perkamosios galios augimą. Kaune turime apie 5 tūkstančius daugiabučių, todėl kylantys pastoliai turėtų tapti kasdienybe“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

Pasak Kauno savivaldybės Būsto valdymo skyriaus atstovo Kęstučio Miškinio, aktyviausiai namus renovuoja Gričiupio, Eigulių bei Petrašiūnų seniūnijų gyventojai. Šiuo metu Kaune suderinti 298 daugiabučių renovacijos investicijų planai. Iš jų daugiau nei dviem šimtams yra pritarę gyventojai.

Kauno mieste iš viso yra 4986 daugiabučiai, kuriuose gyvena 74 proc. visų miesto gyventojų. Dauguma pastatų yra penkių arba devynių aukštų, dominuoja plytų mūro, gelžbetonio plokščių konstrukcijų namai. Daugiausia daugiabučių namų Kauno mieste statyti  1955–1993 metais (statybos metų vidurkis – 39 metai).

Kaip ir daugelyje kitų tuo pačiu metu statytų pastatų Lietuvoje, namai buvo pastatyti pagal žemus energinio efektyvumo standartus ir laikui bėgant jų būklė dėl nepakankamos techninės priežiūros vis prastėjo.

Daugiau informacijos apie renovaciją Kaune galima rasti čia – http://www.kaunas.lt/renovacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: