Kaunas.lt archyvo nuotr.

Bendruomeninius šeimų namus Kaune kurs viešoji įstaiga „Psichologinės paramos ir konsultavimo centras“. Tai paaiškėjo pasibaigus vasarą skelbtam konkursui, skirtam įgyvendinti kompleksinių paslaugų šeimoms projektą. Socialines paslaugas teiksiančių namų veiklą planuojama pradėti kitų metų rudenį.

„Šis projektas skirtas ne vien tik socialinės rizikos šeimoms. Paslaugos pasidarytų prieinamos šeimoms, kurioms būtini tėvystės mokymai, psichologinė pagalba, šeimos įgūdžių ugdymo ir sociokultūrinės, vaikų priežiūros paslaugos“, – teigė Kauno miesto tarybos Valdymo ir bendruomenių plėtojimo komiteto pirmininkė Rasa Šnapštienė.

Bendruomeniniuose šeimos namuose planuojama sudaryti sąlygas šeimoms gauti kompleksiškai teikiamas paslaugas, užtikrinant paslaugų prieinamumą kuo arčiau jos gyvenamosios vietos bei siekiant įgalinti šeimą įveikti iškilusias krizes bei derinti šeimos ir darbo įsipareigojimus.

Nevyriausybinės organizacijos savo veiklos programas konkursui turėjo pateikti iki rugpjūčio 18 dienos. Iš viso buvo pateiktos trys programos, kurias įvertinus buvo atrinkta VšĮ „Psichologinės paramos ir konsultavimo centro“ pateikta programa.

Įkurtuose bendruomeniniuose šeimos namuose šeimos, susiduriančios su sunkumais, krizinėmis situacijomis, galės gauti būtent joms reikalingas kompleksines paslaugas, bus siekiama šeimas įgalinti įveikti  iškilusius sunkumus ar krizes (dėl vaikų auklėjimo, skyrybų, netekčių, smurto, negalios ar kitų socialinės rizikos veiksnių, kuriems sumažinti reikalinga įvairiapusė pagalba). Kompleksiškai teikiamas paslaugas galės gauti bet kuri, nebūtinai socialinės rizikos šeima, kuriai reikia pagalbos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: