kaunasmarathon.lt arch. nuotr.

Kauno maratono organizatoriai sukirto rankomis su “Adidas” atstovais dėl ilgalaikės paramos. Bent trejus metus Kauno maratono dalyviai vilkės prestižiniais “Adidas” marškinėliais. Šiais metais 1 tūkstančiui bėgikų, kurie pirmieji užsiregistruos į maratono ir pusės maratono distancijas, atiteks išskirtinio dizaino, juodi marškinėliai.

“Tai ilgalaikis bendradarbiavimas su bene didžiausiu ir populiariausiu sportinės aprangos gamintoju pasaulyje. Didžiuojamės šia partneryste ir dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie pirmojo Kauno maratono organizavimo. Tik jų dėka šį sporto šventė sulaukė tokios sėkmės ir tokių rimtų partnerių dėmesio”, – sakė Algirdas Pukis, VšĮ “Kauno maratono klubas” vadovas ir Kauno maratono organizatorius.

Sutartis su “Adidas” pasirašyta 2014-2016 metams. Parama tarptautiniam, kasmetiniam Kauno maratonui siekia 450 tūkst. litų. Kiekvienais metais skiriama 1300 marškinėlių, kita dalis – pinigais. “Adidas” įsipareigoja aprengti ne tik Kauno maratono sportinių distancijų bėgikus, bet ir organizatorius bei savanorius.

“Kauno maratonas, tai dar vienas įrodymas, kad bėgimas tampa vienu iš populiariausių sporto šakų Lietuvoje ir “Adidas” komanda džiaugiasi prisidėdama prie to. Nors tai antrasis Kauno maratonas, tikime, kad tai taps gražia tradicija, kiekvienais metais sulaukianti vis daugiau ir daugiau dalyvių ne tik iš Lietuvos ir Europos, bet ir viso pasaulio. Labai vertiname tai, kad gerai žinomas Lietuvos olimpinis čempionas Virgilijus Alekna yra Kauno maratono globėjas”, – sakė Dominika Izoldova, “Adidas” atstovė Baltijos šalims.

Pasak “Adidas” atstovės, Kauno maratono dalyviams skirti marškinėliai išsiskiria ypatinga vėsinančia technologija. Naudojama medžiaga, kurioje yra titano ir 3D aliuminio vėsinimo sritys. Intensyviai sportuojant, ši technologija padeda atletams sumažinti kūno temperatūrą, ilgiau bėgti ir pasiekti geresnių rezultatų. Aušinimo sritys yra specialiai parinktose vietoje, kur marškinėliai liečiasi su daugiausiai šilumos išskiriančia kūno vieta.

II-asis kasmetinis, tarptautinis Kauno maratonas vyks šių metų birželio 15 dieną Kaune. Planuojama, kad jame dalyvaus apie 4000 sportininkų, bėgimo ir šiaurietiško ėjimo entuziastų iš Lietuvos ir pasaulio. Dalyviai gali rinktis maratono, pusės maratono, 10 km ir 5 km distancijas. Šeimoms, vaikams ir visiems, kurie nori linksmai praleisti vasarišką sekmadienį, siūlomas Šeimos bėgimas ir bėgimas su vaikiškais vežimėliais. Renginio globėjas – daugkartinis olimpinis ir pasaulio čempionas Virgilijus Alekna.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: