(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Rugpjūčio 9 d., pirmadienį, 14 val. Kauno miesto savivaldybėje lankysis Vestfoldo apskrities delegacija, vadovaujama mero Per-Eivind Johansen. Su svečiais iš Norvegijos susitiks Kauno miesto vadovai.

Susitikime su norvegai planuojama aptarti pastarųjų metų bendradarbiavimo rezultatus bei tolesnio bendradarbiavimo galimybes. Taip pat numatoma aptarti būsimos 2011-2012 metų Vestfoldo-Kauno bendradarbiavimo sutarties detales.

Vestfoldo apskritis yra viena iš pirmųjų Kauno bendradarbiavimo partnerių. Bendradarbiavimas užsimezgė 1991 metais, kuomet Kauno miesto savivaldybė ir Vestfoldo apskrities taryba pasirašė ketinimų protokolą.

Bendradarbiavimo sutartį Kauno miesto savivaldybė, Vestfoldo apskrities taryba ir Kauno apskrities viršininko administracija pasirašė 1997 m. balandžio 26 d. Per visą bendradarbiavimo laikotarpį buvo užmegzti kontaktai tarp Vestfoldo ir Kauno gimnazijų bei aukštesniųjų mokyklų, teikiama parama Kauno sveikatos ir socialinės rūpybos institucijoms, bendradarbiaujama bibliotekininkystės srityje, kuriamos palankios sąlygos abiejų šalių verslo kontaktams.

2009 m. kovo 9 d. Vestfoldo apskrities taryba, Kauno apskrities viršininko administracija ir Kauno miesto savivaldybė atnaujino bendradarbiavimą ir pasirašė bendradarbiavimo susitarimą 2009 – 2010 metams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: