© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Vos prieš metus atidarytas Kauno plaukimo centras, išsiskiria  moderniausiu Lietuvoje, tarptautinius standartus atitinkančiu 50 metrų ilgio baseinu. Rekonstruotas “Girstučio” sporto kompleksas jau spėjo pritraukti daugybę lankytojų, tarp kurių yra ir vaikų, ir vyresnio amžiaus žmonių. Nuo pat ryto komplekse vyksta intensyvios vaikų plaukimo ir vandensvydžio treniruotės, o suaugusieji apsilanko pasikaitinti pirtyse, paplaukioti ar pailsinti raumenis sūkurinėse voniose, kurių yra net 4.

Kauno plaukimo centro paslaugos prieinamos kiekvienam Kauno gyventojui. Lankytojai gali naudotis 50 m ilgio pagrindiniu baseinu, 4 takelius turinčiu, 25 m apšilimo baseinu bei smagiai nučiuožti aukščiausiu ir ilgiausiu nusileidimo kalniuku mieste. Plaukimo sportas ypatingai  gerina lankstumą, raumenų jėgą ir ištvermę, be to teigiamai veikia širdies darbą ir kraujotaką.

Kalbant apie plaukimo naudą, svarbiausia yra tai, kad žmogus, kuris moka gerai plaukti, visų pirma, gali išgelbėti gyvybę. Taip pat, ši sporto šaka labai sveika stuburui, nėra didelės apkrovos sąnariams“, – pagrindinius plaukimo pliusus išvardino centro trenerė.

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Centre suteikiama galimybė ne tik pasiplaukioti, čia yra ir  platus pirčių pasirinkimas. Atvykus į pramogų zoną galima užeiti į 90-100°С  temperatūrą pasiekiančią sauso ir karšto oro pirtį (sauną), taip pat nuraminti nervus garinėje turkiškoje pirtyje. Savijautai pagerinti lankytojams atviros visą organizmą stiprinančios infraraudonųjų spindulių bei  aromaterapinės pirtys.

Užsiėmimai visoms amžiaus grupėms

Viena iš svarbiausių šio baseino paskirčių yra profesionaliai ugdyti jaunuosius plaukikus, todėl jiems suteikiamos geriausios galimybės. Vasarą daugybę vaikų pritraukia mokymo plaukti stovyklos, vyksta plaukimo pamokos, vandensvydžio treniruotės . Nuo liepos 1 d. iki rugpjūčio 28 d. centre vyks akcija „Mano pirmieji saugūs plaukimo yriai“, kuriuose vaikai kartu su tėveliais galės mokytis pirmųjų yrių plaukime ir saugios elgsenos vandenyje.

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

 „Centre lankosi nemažai plaukimo entuziastų, vasaros metu jų šiek tiek apmažėja, bet žiemos metu pilna, dažnai pasitaiko, kad nebūna vietų, – paklausta apie lankytojų antplūdį atsakė trenerė Dovilė.

Centre, siekiant didinti vyresnio amžiaus  žmonių aktyvumą, dovanojamos mankštos vandenyje senjorams. Mankštos vyksta pirmadieniais ir ketvirtadieniais 10:00- 10:30.

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

„Kauno plaukimo centre lankausi bent kartą į savaitę, man labai patinka šis sporto centras, tiek pirtys, tiek pats pasiplaukiojimas, kuris suteikia daug žvalumo. Manau mankšta, judesys yra svarbus kiekvienam žmogui“,  –  teigė 68 metų amžiaus  nuolatinė centro lankytoja.

Prieinamos kainos

Vienkartiniai Kauno plaukimo centro leidimai, leidžiantys 2 valandas naudotis siūlomomis paslaugomis, į kurias įeina baseinas ir pirtys, kainuoja nuo 20-30lt, tačiau turintiesiems lengvatas (moksleiviams, studentams, pensininkams, neįgaliesiems) toks apsilankymas atsieis pigiau 15 – 20lt.

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Mėnesinių leidimų įkainiai svyruoja tarp 50-240 lt, o su lengvatomis 35-80lt.

Centre dirba profesionalūs treneriai, plaukimo meistrai, tarp kurių nemažai Lietuvos plaukimo rekordininkų, čempionatų prizininkų ar olimpinių žaidynių dalyvių.

Birželio 26-28d. Kauno plaukimo centre vyko Lietuvos plaukimo čempionatas, kuriame dalyvaus sportininkai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Baltarusijos Islandijos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės.

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Kauno plaukimo centras pirmą kartą duris atvėrė 2013 metų birželio 20d. Jo rekonstrukcija kainavo 21 mln. litų. Projektas buvo finansuojamas ES struktūrinių fondų, Vyriausybės ir Kauno miesto savivaldybės lėšomis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: