Koronavirusas sujaukė įprastą tvarką, tačiau tai nereiškia, kad Kauno rajono savivaldybė nedirbs, keičiasi tik darbo metodai: bus skiriama daugiau dėmesio veiksmų koordinavimui ir komunikacijai, nuotoliniam gyventojų aptarnavimui.

Raginame visus gyventojus kuo mažiau lankytis viešose vietose, riboti kontaktus. Gyvename XXI amžiuje, todėl daugybę iškilusių problemų galima išspręsti nuotoliniu būdu, pasitelkus telefoną, internetą, elektroninius valdžios vartus“, – kalbėjo Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius.

Direktorius ragino gyventojus laikytis rimties ir pirmiausia kreiptis į specialistus telefonu ir elektroniniu paštu. „Norime žmones apsaugoti nuo kelionių viešuoju transportu ir papildomų kontaktų, todėl į Kauno rajono savivaldybę rekomenduojame atvykti tik esant neatidėliotinai būtinybei ir iš anksto susitarus“, – pabrėžė Š. Šukevičius.

Nuo kovo 16 d. Gyventojų aptarnavimo ir dokumentų valdymo skyriuje, siekiant maksimaliai sumažinti gyventojų srautą, interesantai bus aptarnaujami nuotoliniu būdu:

  • užsakant paslaugas per elektroninius valdžios vartus (http://www.epaslaugos.lt/);
  • paslaugos užsakymo prašymą pateikiant el. paštu (info@krs.lt);
  • konsultuojant gyventojus telefonu ir el. paštu (tel. 8 620 13 051 el. p.info@krs.lt)

Tik neturintys galimybės naudotis elektroninėmis priemonėmis interesantai bus aptarnaujami tiesioginiu būdu.

Tiesiogiai iš gyventojų bus priimami prašymai tik dėl socialinių išmokų skyrimo. Prašymus rekomenduojama pateikti seniūnijose. Savivaldybė vieno langelio principu gyventojus aptarnaus telefonu ir elektroniniu paštu.

Siekiant užtikrinti gyventojų saugumą:

  • po kiekvieno asmens aptarnavimo bus naudojamos rankų ir paviršių dezinfekavimo priemonės;
  • kas valandą, ne trumpiau kaip 10 minučių, bus vėdinamos patalpos;
  • užtikrinama, kad asmenų aptarnavimo salėje asmuo užtruktų ne ilgiau kaip 15 min. nuo atvykimo momento;
  • tarp salėje esančių asmenų bus užtikrintas ne mažesnis nei 1 m. atstumas.

Urbanistikos skyrius pradeda dirbti nuotoliniu būdu, todėl įprastos konsultacijos ir gyventojų priėmimas trečiadieniais yra atšaukiami. „Specialistai yra pasiruošę suteikti visą informaciją el. paštu arba telefonu“, – sakė skyriaus vedėjas Mindaugas Kruopis.

Bendras skyriaus elektroninio pašto adresas yra urbanistika@krs.lt, tačiau labai prašome užklausas specialistams teikti pagal sritis, kontaktus rasite interneto svetainėje http://www.krs.lt/

Taip pat atkreipiame dėmesį, kad Teritorijų planavimo komisija, posėdžiaujanti antradieniais savivaldybėje, fiziškai nesirinks, dokumentų derinimas vyks nuotoliniu būdu.

Dėl išsamesnės informacijos prašome kreiptis į komisijos sekretorę, Urbanistikos skyriaus vyr. specialistę Nijolę Kazlauskienę telefonu 8 604 06271 arba el. paštu nijole.kazlauskiene@krs.lt, taip pat Gyventojų aptarnavimo ir dokumentų valdymo skyriaus vyr. specialistę Džuljetą Bartkienę telefonu 8 670 97342 arba el. paštu dzuljeta.bartkiene@krs.lt.

Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Toma Dobrovolskienė informavo, kad prašymai dėl pedagogų ir kultūros darbuotojų archyvinių pažymų išdavimo teikiami el. paštu lina.oleskeviciene@krs.lt, konsultacija teikiama tel. 8 610 13 582.

Prašymai dėl vaikų priėmimo į darželius ir dėl finansavimo skyrimo teikiami el. paštu simona.banioniene@krs.lt, konsultacija teikiama telefonu 8 672 32 423.

Ugdymo procesas nuo kovo 16 d. visose Kauno rajono savivaldybės ugdymo įstaigose stabdomas.

Informaciją ugdymo tvarkos klausimais: Nijolė Benikienė, tel. 8 687 74388; nijole.benikiene@krs.lt

Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė sakė, kad skyriaus darbo tvarka nesikeis. Gyventojai, kaip ir iki šiol, užpildęs dokumentus, galės pateikti prašymą elektroniniu būdu, naudodamiesi elektroninės bankininkystės sistema SPIS.lt

Asmenys, kurie neturi galimybės naudotis kompiuteriu, gali kreiptis į savo seniūniją darbo metu. Skyrius konsultacijas teiks, kaip ir iki šiol, krs.lt svetainėje nurodytais telefonais.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Sergejus Lemziakovas pranešė, kad atsisakoma tiesioginio bendravimo su interesantais, liudytojais, pažeidėjais ir kitais asmenimis. Visas bendravimas maksimaliai vyks telefonu ir elektroniniu paštu. Esant būtinybei susitikti, tai bus daroma ne savivaldybės patalpose, laikantis saugaus atstumo. „Liudytojų parodymus fiksuosime garso ir vaizdo įrašymo priemonėmis, vėliau įforminsime tarnybiniu pranešimu“, – aiškino vedėjas.

Susisiekti su skyriaus darbuotojais darbo metu galima nurodytais krs.lt puslapyje telefonais.

 Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyrius gyventojų nepriiminės.Dėl ūkių ir žemės ūkio valdų atnaujinimo gyventojai turėtų kreiptis į seniūnijas, kuriose yra žemės ūkio specialistai. Prašymus reikėtų teikti per elektroninius valdžios vartus“, – sakė vedėjo pavaduotojas Raimondas Stankus.

Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus tel. (8 37) 305582, mob. tel. 8 698 86676.

Aplinkos skyrius su interesantais bei paslaugų tiekėjais, rangovais šiuo laikotarpiu bendraus telefonu ir elektroninėmis priemonėmis.

Nevykdysime turto bei statinių apžiūros, taip pat daugiabučių gyvenamųjų namų ir kitos paskirties pastatų valdytojų patikrinimų vietoje“, – sakė skyriaus vedėja Jurgita Rakauskaitė.

Kelių ir transporto skyrius su interesantais, paslaugų tiekėjais ir rangovais taip pat bendraus telefonu ir elektroninėmis priemonėmis. Skyriaus vedėjas Tautvydas Tamošiūnas tvirtino, kad suplanuoti kelių tvarkymo darbai turėtų nesustoti.

VšĮ “Raudondvario dvaras” direktorė Snieguolė Navickienė pranešė, kad atšaukiami visi iki kovo 27 d. patalpose suplanuoti renginiai, taip pat nevyks ekskursijos ir edukacijos. Atšaukiamas fizinis lankytojų aptarnavimas – į visus paklausimus bus atsakoma telefonu arba elektroniniu paštu.

Atšaukiami renginiai ir Garliavos sporto centre, Kauno rajono viešojoje bibliotekoje.

Kauno rajono muziejus taip pat pristabdo savo veiklą – nuo kovo 13 dienos lankytojai nebus priimami, nevyks jokie numatyti renginiai.

Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras dirbs nuotoliniu būdu. Reikiamą informaciją ir kontaktus galima rasti interneto svetainėje https://www.kaunorajonas.lt/ 

Koronos karštoji linija, tel. 1808

Kauno rajono savivaldybės gyventojai informuojami telefonu ir el. paštu (tel. 8 620 13 051 el. p. info@krs.lt)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: