(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba ketina pakeisti sprendimo projektą, kuriuo būtų nustatyta, jog gyventojams mišrių atliekų išvežimo mokestis priklausytų nuo gyvenamo buto ploto.

Iki šiol namų gyventojams sąskaitos už atliekų išvežimą paskaičiuojamos vadovaujantis butuose deklaruotu gyventojų skaičiumi ir metine atliekų susikaupimo norma vienam gyventojui.

UAB „Kauno švara“ pastebi, kad pastaruoju metu gyventojai bando gudrauti, išsiregistruodami iš buto ir taip siekdami mokėti mažesnį mokestį už šiukšlių išvežimą. Per 2006-2009 metus 9532 gyventojai pristatė pažymas, kad išsiregistravo iš butų ir juose niekas negyvena. Tačiau paaiškėjo, kad juose vanduo ir elektros energija vis tiek naudojami.

Dėl tokių gyventojų poelgių per 2006-2009 metų laikotarpį „Kauno švara“ negavo 525,6 tūkst. litų pajamų. Nedeklaruodami gyvenamosios vietos gyventojai apeina mokesčius, todėl kiti gyventojai, kurie sąžiningai moka mokesčius, kenčia, nes bendrovė didina paslaugų kainas.

Dėl šių priežasčių Tarybai bus siūloma mišrių komunalinių atliekų susikaupimo normą susieti su gyvenamo buto ploto kvadratūra.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: