Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kaune įsibėgėja naujų viešojo transporto stotelių stoginių statybos. Naująsias stogines stato koncesijos sutartį su savivaldybe turinti bendrovė „Reklamos arka“. Miestui naujosios stoginės nekainuos nei cento – jas koncesininkas įrenginėja už savo lėšas.

Iki šios savaitės pradžios bendrovė „Reklamos arka“ Kaune buvo įrengusi 65 naujas stogines. Daugelis jų pastatytos tose vietose, kur stotelių stoginių anksčiau nebuvo visai. Šiuo metu naujos stoginės įrenginėjamos centrinėje miesto dalyje – tose vietose, kur iki šiol stovėjo bendrovei „JCDecaux“ priklausę paviljonai.

Keis suoliukus

„Žiūrint iš šalies, situacija, kuomet sena ir iš pažiūros dar gera stoginė yra nukeliama, o vietoj jos statoma nauja, kai kuriems gali pasirodyti gana keista. Pasibaigus koncesijos sutarčiai su „JCDecaux Lietuva“, ji nusikelia jai priklausančias stogines, o „Reklamos arka“ jų vietoje stato naujas. Noriu pabrėžti, kad miestui tai nieko nekainuoja – viską naujasis koncesininkas daro už savo lėšas“, – akcentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Pasak savivaldybės atstovo, savivaldybės specialistams užkliuvo naujosiose stoginėse įrengti metaliniai suoliukai.

„Naujosiose stoginėse įrengti metaliniai suoliukai, dėl kurių sulaukėme daug skundų, iš tiesų yra nepatogūs. Koncesininkas tai pripažino ir geranoriškai sutiko įrengti naujus, patogesnius suoliukus“, – teigė V. Šiliauskas.

Rado išeitį

Pora pastarųjų metų dalyje viešojo transporto stotelių išvis nebuvo stoginių. Tokia situacija susiklostė dėl teismų, į kuriuos savivaldybė įsisuko praėjusios kadencijos metu. 2013 metais tuometinei valdžiai paskelbus stoginių įrengimo ir koncesijos konkursą, jį laimėjo tik konkurso metu naujai įsteigta bendrovė „Reklamos arka“. Su ja tuometinių miesto vadovų pasirašyta sutartis buvo apskųsta teismams.

„Prieš 11 mėnesių pradėję darbus, šioje srityje radome tikrą chaosą. Vyko net keli teisminiai procesai, naujųjų stoginių įrengimas buvo užstrigęs. Galų gale mums pavyko surasti išeitį ir pasirašius taikos sutartį teismai buvo užbaigti. Todėl šiandien mes jau galime matyti statomas naujas stotelių stogines. Tiesa, iš praėjusios kadencijos „paveldėta“ sutartis su koncesininku nėra tokia naudinga miestui, kokią būtume susiderėję viską darydami nuo pradžių. Deja, nutraukti praėjusios kadencijos pabaigoje pasirašytos sutarties ir konkursą skelbti iš naujo mes jau nebegalėjome. Lygiai tą patį galiu pasakyti praktiškai apie visas iš praėjusios valdžios „paveldėtas“ sutartis“, – pasakojo vienas administracijos vadovų V. Šiliauskas.

Kauno miesto savivaldybei naujųjų stoginių įrengimas nekainuos nieko. Bendrovė „Reklamos arka“ už savo lėšas artimiausiu metu iš viso įrengs 339, o per ateinančius trejus metus – dar 111 naujų stoginių. Pasibaigus koncesijos sutarčiai, visos stoginės liks miestui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: