(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Praėjusias dvi savaites visoje šalyje iškrito daug sniego, siautėjo pūgos, todėl miesto gatves ir kiemus padengė storas sluoksnis sniego. Tūkstančiai kauniečių patys valė kiemus nuo sniego ir kovojo su sniego padariniais.

„Čiupti kastuvus ir sniego valytuvus buvo paraginti visi miestiečiai. Tomis dienomis ne vienas kaunietis, grįžęs iš darbo ar anksti ryte, kvietė į talką kaimynus ir kasė sniegą nuo savo daugiabučio kiemo ar keliuko. Daugiabučių namų gyventojai pirko kastuvus ir patys kovojo su stichija. Todėl nuoširdžiai dėkoju gyventojams už jų supratingumą ir aktyvumą, kasant sniegą prie savo namų prieigų. Tai rodo kauniečių visuomeniškumą, augantį kaimynystės jausmą, didėjantį susitelkimą bendram darbui“, – miestiečiams dėkojo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Kauno miesto savivaldybė taip pat yra dėkinga miesto gatves valančioms įmonėms „Kauno švarai“ ir „Kelių remonto grupei“, kurios pagal kuklias galimybes tinkamai valo sniegą iš pagrindinių miesto magistralinių kelių ir gatvių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: