Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno rotušėje triumfavo gerumas. Dvylikai įvairiomis iniciatyvomis, gerais darbais bei išskirtiniais poelgiais pasižymėjusių kauniečių įteikti Gerumo kristalai.

„Kauną, kuriame miela, gera ir įdomu gyventi, kuria patys miestiečiai. Šiandien čia yra 12 išskirtinių asmenybių, kurie yra pavyzdys mums visiems. Jūs savo darbais ir poelgiais įrodote, kaip mylite savo miestą“, – šventės metu kalbėjo Kauno meras, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ lyderis Visvaldas Matijošaitis.

„Kartais sakoma, kad gerumas nieko nekainuoja. Jis iš tiesų kainuoja daug. Kainuoja mūsų brangų laiką, šypsenas. Dėkoju visiems tiems, kurie yra šalia mūsų – mūsų šeimoms, tėvams, broliams ir sesėms, kurie eina kartu įvairiais gyvenimo keliais, nes tik jie mus skatina eiti tuo keliu, kuriuo mes einame“, – atsiimdama Gerumo kristalą kalbėjo įvairiuose socialinėse akcijose dalyvaujanti Lina Jankauskaitė.

Tarp pelniusių Gerumo kristalą – ir Kauno technologijos universiteto Audiovizualinių menų katedros vedėjas Vytautas Kederys, inicijavęs masinį kauniečių čiuožimą ant Lampėdžio ežero, praėjusią savaitę sulaukusį milžiniško susidomėjimo.

Gerumo kristalais taip pat apdovanoti Kazimieras Kepežinskas, Violetai Lazarevičienė, Marijana Lialko, Kristina Mačiutaitė, Vytautas Prekevičius, Jūratė Puidienė, Roma Šerkšnienė, Sigita Šimkienė, Tatjana Vilčinskienė ir Aurelijus Žukauskas.

Šventės metu Kauno miesto burmistro Jono Vileišio medaliais už nuopelnus Kaunui apdovanoti lopšelio- darželio „Malūnėlis direktorė Laima Krajašienė ir geoslėptuvių įkūrėjas Rimvydas Povilaitis.

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: