(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Vasaris – sveikatos ir sporto visiems mėnuo jau įpusėjo. Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro organizuoti renginiai susilaukė daug dalyvių dėmesio ir pagyrų. Nebuvo užmirštas nei vienas – nei jaunas, nei senas. Kiekvienas galėjo rasti tai, kas tinka jam.

Vasario mėnesio pradžioje daug dėmesio buvo skiriama sportuojančiam jaunimui ir vaikams. Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro psichologė R. Vaitkienė akcijose „Už sveiką sportą”, kurios vyko Kauno futbolo akademijoje, ragino sportuojančiu vaikus, jų tėvelius ir trenerius pamąstyti apie energetinių gėrimų poveikį sveikatai. Jauniesiems Kauno futbolo akademijos auklėtiniams taip pat vyko seminaras „Sveika gyvensena sportuojantiems”.

Kauno miesto aukštųjų mokyklų studentai taip pat nebuvo pamiršti. Jiems vyko seminaras „Sveikos gyvensenos skatinimas studijuojančiam jaunimui”. Seminaro metu aukštosios mokyklos buvo kviečiamos prisidėti prie iniciatyvos propaguoti ir skatinti sveiką gyvenseną savo universitetuose ar kolegijose. Visos renginyje dalyvavusios aukštosios mokyklos – Vytauto Didžiojo universitetas, Mykolo Romerio universitetas, V. A. Graičiūno aukštoji mokykla, Lietuvos žemės ūkio universitetas – gavo iš Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro metodinių priemonių ir patarimų, kaip galėtų paminėti Vasarį – sveikatos ir sporto mėnesį.

Vasario mėnesio viduryje vykęs renginys garbingo amžiaus kauniečiams „Sveikatos abėcėlė senjorams” maloniai nustebino ne tik pačius senolius, bet Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro darbuotojus. 78-erių metų p. Matas Ankudavičius, dalyvavęs seminare, prasitarė, jog be bėgimo gyventi negali. Tai vienas vyriausių bėgikų Lietuvoje, kuris iki šiol dalyvauja masiniuose bėgimuose, tokiuose kaip „Gyvybės ir mirties kelias”, „Pabaiskas-Ukmergė”. Džiugu, kad turime tokių šviesių ir aktyvių pagyvenusių žmonių., kurie gali būti pavyzdžiu mums visiems.

Galiausiai, jau prasidėjo renginių ciklas „”Sveikatos diena Futbolo akademijoje”, kurį Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras organizuoja kartu su Kauno futbolo akademija. Vasario 18 d. mažieji P. Mašioto ir Žaliakalnio pradinių mokyklų trečiokai ir ketvirtokai linksmai leido laiką su futbolininkais. Vaikai žaidė futbolą, rungtyniavo estafetėse ir buvo pakviesti pavasarį sužaisti futbolo rungtynes lauko aikštėje, jei tik atneš nupiešę savo dienos įspūdžius Kauno futbolo akademijoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: