(c) S.Baturos archyvo nuotr.

Teigiama, kad žmogus per naktį susapnuoja tris, keturis sapnus. O jei sulauktume penktojo sapno?.. Koks jis būtų?…

Šį mažų ir didelių stebuklų išsipildymo metą Kauno šokio teatras „Aura“ dovanoja unikalią galimybę išvysti penktąjį sapną ir kviečia į savo premjerinį šokio spektaklį „Sapnas Nr. 5“, kuris bus rodomas gruodžio 26 d. 18 val. Kaune, naujai užgimusioje šiuolaikinio meno erdvėje BLC KITAS MENAS (Donelaičio g. 62 / V.Putvinskio g. 53).

Gruodžio 27 d. 14 val. toje pačioje erdvėje šį spektaklį galės nemokamai pamatyti socialiai remtini vaikai. Prie šios plunksnuotos kalėdinės „Auros“ dovanos prisidėjo Kauno miesto savivaldybė, Verslo lyderių centras BLC ir UAB „Kauno vandenys“.

„Sapnas Nr. 5“ – tai jausmingas, daugiaprasmių vaizdinių ir netikėtų kūrybinių proveržių kupinas šokio spektaklis, gimęs iš plastikos ir estetikos pojūčio. Tarsi pasąmonės srauto nešama prieš akis praskrieja virtinė skambančių paveikslėlių, netikėtai išnyrančių ir pranykstančių tamsoje. Iš beformės pūkų ir plunksnų masės visai šalia tavęs (ar tavyje?..) formuojasi Kažkas, kas palaipsniui įgyja matomą formą, pavidalą, spalvą, kvapą, nuotaiką ir tam tikrą prasmę – kiekvienam ir kas kartą vis kitą…

„Norėtųsi, kad žiūrovas patirtų tikrą sapno, sapnavimo malonumą, kai nesuvoki, nesigilini, kas su tavimi vyksta ir kodėl, – tiesiog atsijungi nuo gniaužiančios realybės ir atsiduodi magiškai sapno nežinomybei bei dvasią nuskaidrinančiam polėkiui“, – savo spektaklio idėja dalijosi jo kūrėjas, žinomas choreografas, režisierius ir aktorius Andrius Kurienius.

Šis spektaklis – sapnuojantiems save ir pasaulį… Subtiliai ir žaismingai, nevengiant švelnios ironijos iškedenamos sapnų plunksnose gyvenančios mūsų baimės, silpnybės, liūdesiai ir viltingi troškimai. Atveriant sapnų tikrovę ir tikrovės sapnus – tikrinamas jų tvarumas…

* * *

Bilietai į gruodžio 26 d. spektaklį Kaune: 25–30 Lt; įsigyti galima „Auros“ studijoje (M. Daukšos g. 30 A, Kaunas) arba 1 val. prieš spektaklį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: