(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Panevėžio „Ekranas“ dramatiškose UEFA Čempionų lygos antrojo atrankos etapo atsakomosiose rungtynėse apmaudžiai po pratęsimo nusileido Helsinkio HJK (Suomija) klubui ir baigė pasirodymą turnyre. Lemiamą įvartį panevėžiečiai įsimušė į savo vartus priešpaskutinę pratęsimo minutę.

„Ekrano“ ekipoje Helsinkyje įvyko du pasikeitimai – į Rumuniją išvykusį vartininką Vytautą Černiauską pakeitė Tadas Kauneckas, o vietoje Sergejaus Pogrebano į startinę sudėtį sugrįžo Dominykas Galkevičius. Pirmasis kėlinys Lietuvos čempionams nežadėjo nei nieko blogo, nei nieko gero – tiek „Ekrano“, tiek šeimininkų HJK futbolininkų pavojingiausi smūgiai buvo netikslūs.

Antrajame kėlinyje sužaidus dešimt minučių rungtynių eiga pakrypo „Ekrano“ naudai – už smūgį Aurimui Kučiui iš aikštės buvo pašalintas HJK legionierius iš Gambijos Dawda Bah. Įgijęs kiekybinę persvarą Lietuvos klubas galėjo įmušti, tačiau S.Pogrebano iš baudos aikštelės prieigų muštas kamuolys pataikė į virpstą.  HJK savo šansu pasinaudojo – 77 min. po kampinio pasižymėjo gynėjas Juhani Ojala. Negana to, likus žaisti tris pagrindinio laiko minutes Giedrius Tomkevičius sustabdęs varžovų kontrataką gavo antrą įspėjimą ir jėgos aikštėje išsilygino.

Pirmajame pratęsimo kėlinyje du pavojingus Egidijaus Varno ir vieną Dainiaus Glevecko smūgį atmušė HJK vartininkas Ville Wallénas. Antrajame puikios progos neišnaudojo šeimininkų žaidėjas Sebastianas Sorsa. Kai jau atrodė, kad komandoms teks mušti 11 metrų baudinius, antrojo pratęsimo kėlinio pabaigoje sėkmė nusišypsojo šeimininkams. Po Ramūno Radavičiaus smūgio iš toli kamuolys pataikė į HJK vartų skersinį ir jau po minutės kitoje atakoje po kampinio panevėžiečių gynėjas Andrius Šidlauskas galva iš arti bandydamas išmušti kamuolį nukreipė jį į savo vartus. Suomiai šventė dramatišką pergalę ir žengė į trečią atrankos turnyro etapą, kur susitiks su Belgrado „Partizan“ klubu.

„Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas po nesėkmės teigė, kad lygių varžovų kovoje labiau sekėsi Suomijos čempionams.  „Tiek mes, tiek varžovai turėjo lygias galimybes patekti į kitą etapą. Deja, sėkmė šį sykį labiau lydėjo priešininkus. Rungtynėse žaidėjai atidavė visas jėgas. Turėjome progų įmušti įvartį, tačiau fortūna vis buvo HJK pusėje. Prieš rungtynes žinojome, kad varžovai yra labai pavojingi standartinėse padėtyse, tačiau abu įvarčius praleidome būtent po pakeltų kampinių. Gaila, kad nepavyko žengti į kitą etapą, tačiau gyvenimas po rungtynių nesustojo. Turime išanalizuoti savo klaidas ir žiūrėti į priekį“, – Ekrano oficialioje svetainėje fkekranas.lt cituojamas V.Urbonas.

Ketvirtadienį UEFA Europos lygoje dar trys Lietuvos ekipos žais svečiuose. 19 valandą „Tauras“ Kipre susitiks su Nikosijos APOEL (pirmos rungtynės 0:3), 21 val. „Šiauliai“ Lenkijoje žais su Krokuvos „Wisla“ (pirmos rungtynės 0:2), 21.30 val. „Sūduva“ Austrijoje dar kartą išbandys jėgas su Vienos „Rapid“ (pirmos rungtynės 0:2).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: