„Ruptela“ archyvo nuotr.

Transporto stebėjimo prietaisus kurianti ir paslaugas teikianti bendrovė „Ruptela“ sukūrė naują transporto priemonių sekimo sistemą „FM-Tco3“. Ji turi daug funkcijų, pvz., tiesiogiai nuskaito lengvųjų automobilių ir sunkvežimių „Volvo“ borto kompiuterio bei skaitmeninių tachografų duomenis. Svarbiausia – įrangai nereikalingi jokie papildomi adapteriai, ji tinka elektromobiliams.

Įrenginys tiesiogiai nuskaito lengvųjų automobilių ir sunkvežimių borto kompiuterio duomenis ir tiksliai apskaičiuoja kelionės sąnaudas: kilometražą, apsukas, variklio veikimo laiką, kuro suvartojimą ir kt. Duomenys realiu laiku perduodami atsakingiems specialistams, kurie stebi vairuotojų darbą. Daugelis panašių įrenginių turi mažiau funkcijų ir tinka mažesniam automobilių markių skaičiui arba yra naudojami su papildomais adapteriais, kurie gali kainuoti daugiau už patį sekimo įrenginį, juos instaliuoti yra gerokai sudėtingiau. „Ruptela“ produktas yra pranašesnis už analogus, nes gali nuskaityti beveik visų automobilių borto kompiuterio duomenis. „FM-Tco3“ turi dvi RS 232 jungtis, todėl suteikia galimybę vienu metu jungti navigacijos įrangą „Garmin“ ir kuro lygio daviklius.

Funkcionali įranga „FM-Tco3“ taip pat leidžia tiksliai vykdyti darbo laiko apskaitą, išvengti neteisingų duomenų pateikimo, palengvina buhalterių darbą rengiant darbo laiko ataskaitas. Naujoji įranga prisideda prie avarijų kelyje skaičiaus mažinimo, preciziškai tiksliai apskaičiuodama ir realiu laiku pateikdama tolimųjų reisų vairuotojų darbo ir poilsio valandas. Įvykus pažeidimui, sistema į nurodytą mobilųjį telefoną ar e. paštą atsiunčia įspėjimą apie, pvz., viršytą darbo laiką. Perspėjimą gavę transporto kompanijos vadybininkai gali nedelsiant įsakyti vairuotojui sustabdyti transporto priemonę ir skirti laiko poilsiui.

„Ruptelos“ inžinieriai pritaiko sprendimus pagal kiekvieno kliento poreikius. Įrenginys yra lengvai ir operatyviai instaliuojamas bei pigesnis už daugelį rinkoje esančių analogų. Jame esanti jungtis „1-Wire“ leidžia prie „FM-Tco3“ jungti vairuotojo identifikacijos įrangą, temperatūros daviklius. Įrenginys turi vidinę bateriją, todėl veikia net tada, kai automobilis nėra užvestas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: